Állami kitüntetést kapott Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója

2024.08.17. 18:57
Bánffy Miklós-díjjal tüntették ki Fülöp Pétert, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját az intézmény szombati közleménye szerint. A direktor 2016 óta vezeti a teátrumot, irányítása alatt a színház épülete megújult, és az ország egyik legkorszerűbb teátrumává változott.

Állami kitüntetést kapott Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója – írta a kaposvári színház szombati közleményében.

A Bánffy Miklós-díj a kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végző minisztériumi, intézményi dolgozók részére adományozható állami kitüntetés – olvasható az intézmény tájékoztatásában. Ezt a díjat minden évben három személy kaphatja – írták, kiemelve, hogy

idén mások mellett a kaposvári teátrum igazgatóját, Fülöp Pétert érte az a megtiszteltetés, hogy munkáját e rangos kitüntetéssel ismerték el.

A direktor 2016 óta vezeti a Csiky Gergely Színházat. Az épület ebben az időszakban megújult, és az ország egyik legkorszerűbb teátrumává változott. Emellett a Covid-járvány idején is aktív, a kultúrát ápoló, közvetítő intézmény tudott maradni – tették hozzá. Ebben az évben – 2019 után – Fülöp Péter irányításával a színház a nagy sikerű Országos Színházi Találkozónak is otthont adott – zárták a közleményt.