Váratlanul, indoklás nélkül kirúgták a szentgotthárdi általános iskola igazgatóját

2024.08.23. 18:52
Általános a felháborodás Szentgotthárdon, miután indoklás nélkül visszavonták Schleipfnerné Gáspár Andrea, a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola intézményvezetőjének megbízatását.

Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta Schleipfnerné Gáspár Andreának a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola intézményvezetőjének megbízatását.

A tantestület ezt mind szakmai, mind emberi szempontból elfogadhatatlannak tartja, és összefogást kérnek a helyzet megoldásáért a gyermekek és az iskola érdekében – írják közleményükben pedagógusok és dolgozók az iskola Facebook-oldalán.

A Nyugat.hu-nak sikerült elérnie a menesztett igazgatót, aki ugyan nem nyilatkozott az ügyben, de azt elárulta, hogy az iskola készen áll a tanévkezdésre, megtörtént a tantárgyak kiosztása, készen van az órarend is. A lap azt is közölte, hogy 

az Arany János iskola maradt az egyetlen nem egyházi általános iskola a városban,

miután a katolikus egyház két évvel ezelőtt átvette a településen a Vörösmarty Mihály Gimnáziumot és a Széchenyi István Általános Iskolát.

Mint azt a napokban az Index megírta, nyáron már nem lehet új pályázatot benyújtani iskolaigazgatói pozícióra, ezért több iskola sem rendelkezik intézményvezetővel az új tanév kezdetére, ugyanakkor pótlásukról a Belügyminisztérium nem gondoskodott.

A nyári szünet elején a Belügyminisztérium több pályázatot is elutasított, még azokét is, akiket a helyi közösség, a szülők és a tanárok is támogattak.

Ezek között van a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a kispesti Károlyi Mihály Magyar–Spanyol Tannyelvű Gimnázium, a rákospalotai Kontyfa Általános Iskola, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium.