Szentkirályi Alexandra szerint a budapestiek magyarázatot érdemelnek

2024.08.23. 06:08
Szentkirályi Alexandra is megszólalt a fővárosi botrányokkal kapcsolatban. Szerinte az előkerülő ügyek miatt meg kellene szólalnia Karácsony Gergely főpolgármesternek is.

A volt kormányszóvivő egy Facebook-posztban reagált a fővárosi botrányokra. Mint írta: „Karácsony listás jelöltjei, polgármesterei egymásnak adják a rendőrség és bíróság kilincsét. Mindeközben a főpolgármester hallgat. A budapestiek magyarázatot érdemelnek és azt, hogy vállalja a főpolgármester a felelősséget.”

Szentkirályi Alexandra ezzel minden bizonnyal Zugló polgármesterére, Horváth Csabára és Újbuda polgármesterére, Kiss Lászlóra utalhatott. A két politikus nemrégiben keveredett korrupciós botrányba.

Kiss Lászlót azzal vádolják, hogy miután 2019-ben megválasztották Óbuda polgármesterének, az önkormányzat szerződést kötött egy olyan céggel, amelyet még abban az évben alapított Fischer László Pál, vagyis Kiss feleségének üzlettársa.

Horváth Csaba neve is felmerült a vádlottak között. A vádirat Zuglót érintő részének lényege szerint 2016-ban a kerületben bevezetett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére közbeszerzési eljárásokat folytattak le.