Magyar Péter visszatér, megint az ATV vendége lesz kedd este

2024.08.27. 11:09
Magyar Péter a közösségi médiában számolt be arról, hogy kedd este 8 órától újból az ATV műsorának lesz vendége. A beszélgetésben érintik többet között a Völner–Schadl-ügyet és a kórházak állapotát is.

Magyar Péter Facebook-oldalán számolt be arról, hogy kedden este 8 órától az ATV Egyenes beszéd című műsorának lesz a vendége.

A bejegyzésében arról írt, hogy a következő témákról fognak beszélni a műsorban:

  • Völner–SchadlRogán-ügy;
  • Digitális Gyóntatószék;
  • Korrupcióellenes bejelentőportál;
  • Az állami egészségügy szétesése;
  • A nem működő állam;
  • Ludas Matyi Alap.

Több bejelentést is tett a napokban

Előzőleg arról számoltunk be, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, európai parlamenti képviselője több témában hirdetett sajtótájékoztatót. Magyar Péterék számos ügyben feljelentést tesznek.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke öt témáról beszélt: 

  • „A Völner–Schadl-ügyben az ügyészség határozata ellen Magyar Péter felülbírálati indítványt nyújt be.”
  • „Feljelentés a kórházi klímák kötelező fertőtlenítésének elmulasztása, illetőleg a klímaberendezések karbantartásának, cseréjének elmaradása miatt, valamint a kórházak részére megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszer hiánya miatt.”
  • „Feljelentés a piaci áron felül vásárolt kormányzati irodaépületek ügyében.”
  • „A digitális gyóntatószék beindítása (a NER-re terhelő adatok, információk anonimizált módon történő benyújtásának lehetősége).”
  • „A Ludas Matyi Alap beindítása (a Tisza Párt EP-képviselői által felajánlott képviselői jövedelem jótékonysági célra történő felajánlása).”

Jogsértést követett el, hatósági felszólítást kapott nemrég

Ahogy arról korábban írtunka Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) szerint Magyar Péter jogellenesen hozott nyilvánosságra személyes adatokat.

A Tisza Párt elnöke még a választások másnapján szó nélkülkiviharzott az Egyenes beszéd élő adásából.Ezután – minden további magyarázat nélkül – megosztott „néhány információt” az ATV-ről, annak tulajdonosáról, Németh Sándorról, a csatorna több munkatársának vallási hovatartozásáról, valamint az egyik szerkesztőről, Morvay Péterről, hogy III/III-as ügynök volt a szocializmus idején.

A hatóság közleményéből kiderült, hogy megvalósult a visszaélés, emiatt pedig Magyar Pétert felszólították arra, hogy törölje a bejegyzést közösségi oldaláról. Mint fogalmaztak: 

A Hatóság az Infotv. 56. § (1) bekezdése alapján felszólította Dr. Magyar Pétert arra, hogy törölje a közösségi oldaláról a jogellenesen nyilvánosságra hozott személyes adatokat, és a jövőben tartózkodjon a jelen ügyhöz hasonló adatkezelési műveletektől.

Hozzátették, hogy Magyar Péter előtt két lehetőség áll. „A Hatóság tájékoztatja, hogy az Infotv. 56. § (2) bekezdése értelmében Dr. Magyar Péternek – egyetértése esetén – haladéktalanul meg kell tennie a jelen felszólításban megjelölt szükséges intézkedéseket, és a megtett intézkedéseiről, illetve – egyet nem értése esetén – álláspontjáról jelen felszólítás kézhezvételétől számított harminc napon belül írásban, dokumentumokkal igazoltan köteles tájékoztatni a Hatóságot.”