Gyurcsány Ferenc a saját politikusáról: Ő a remény, városának hőse

2024.08.29. 10:39
A Demokratikus Koalíció elnöke úgy véli, hogy egy politikusnak úgy kell működnie, mint pártjának szentesi országgyűlési képviselőjének, Varga Ferencnek, aki a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának ügye mellett most a megszűnés felé sodródó helyi, Dr. Bugyi István Kórház osztályainak bezárása ellen is küzd. „Ő az igazi politikus Szentesen. Ő a remény, ő a cselekvés” – írta róla Gyurcsány Ferenc.

Igen, Varga Feri városának hőse – kezdte bejegyzését Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, amelyben Varga Ferencet, a párt szentesi országgyűlési képviselőjét méltatta a helyi, Dr. Bugyi István Kórház körüli bezárások elleni küzdelméért. 

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy veszélyben lehet a szentesi kórház fül-orr-gégészeti osztálya, miután Varga Ferenc ellátogatott az intézménybe és megtudta, hogy szakrendelés ugyan még van, de a fekvőbeteg-ellátás megszűnik. Nem az első osztály lenne, amely felfüggeszti a működését, 2023. január 1-jétől ugyanis szakorvoshiány miatt felfüggesztették a szülészeti és nőgyógyászati osztály működését is. A kismamákat és az ellátásra szoruló nőket Szegedre, Hódmezővásárhelyre és Kecskemétre irányítják át.

„Beigazolódik az, amit nagyon sok szentesi mond, hogy lassan a régi, nagy múltú kórházunk, amely 100-120 ezer ember ellátásáért felelős, az egy elfekvő lesz” – jelentette ki akkor az  országgyűlési képviselő .

Gyurcsány Ferenc a Varga Ferencet méltató bejegyzésében azt írta, hogy „a Fidesz kitalálta a betegágy, a kórterem nélküli kórházat, mostani újítása, még merészebb: az orvos nélküli kórházi osztály”. 

A DK elnökének kedvenc képviselője a helyi, szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának ügyét is felkarolta, korábban a Belügyminisztériumhoz fordult azért, mert minden indoklás nélkül felmondta az együttműködést a szentesi Horváth Mihály Gimnázium fideszes igazgatója a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnáziummal, amely 25 éve támogatta az intézmény dráma tagozatát közös programokkal, tréningek tartásával, tanári továbbképzésekkel, ingyenes szállás biztosításával. Az 1859-es alapítású szentesi Horváth Mihály Gimnázium a dél-alföldi térség legrégibb középfokú oktatási intézménye, dráma tagozata 46 éve működik, több ízben került már a konzervatív és liberális erők közötti politikai viták célkeresztjébe. 

Egy kisvárosban a politika elsősorban arról kell szóljon, amit Varga Feri csinál. Ő az igazi politikus Szentesen. Ő a remény, ő a cselekvés

– dicsérte Gyurcsány Ferenc a képviselőt.