Szolnoknál gázolt, Szegednél ütközött a vonat, késésekre kell számítani

2024.08.31. 18:24
Egy vasúti átjárónál gázolt a vonat Farmos közelében, míg Szegeden egy autó ütközött a vasútvillamossal. Utóbbi esetben szerencsére nem történt személyi sérülés.

Gázolás miatt 15–30 perces késésekre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő vonatokra lehet számítani a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon – tudatta szombat délután a MÁV-csoport a honlapján.

A tájékoztatás szerint a Szolnokról a Keleti pályaudvarra 15 óra 7 perckor elindult Z60-as vonat a Farmos megállóhely közelében lévő vasúti átjárónál elgázolt egy embert. A fénysorompó a balesetkor jól működött  – írták.

Baleset történt Szegeden a Bécs krt. és az Aradi vértanúk tere megállóhely között is, a Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhelyre 17:17-kor elindult vasútvillamossal (33142) ütközött össze egy autó. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés miatt az érintett vasútvillamos menetideje  várhatóan 30–40 perccel megnövekszik. A többi TramTrain közlekedésében kisebb késésekre lehet számítani szombat este – közölte a Mávinform.

A tájékoztatásban mindkét esettel kapcsolatban azt írták, hogy a helyszínelés befejeződött délután hat órakor. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon késő este helyreállhat a menetrend – tették hozzá.