„János, hol vagy?” – Magyar Péter Ózdra vonatozott volna Lázár Jánossal

ZS 4121
2024.09.05. 13:52
Magyar Péter csütörtökön vonatra szállt, hogy felmérje a MÁV állapotát, de hiába várta közös utazásra Lázár János építési és közlekedési minisztert. A Tisza Párt elnöke a Tokaj IC-vel érkezett Budapestre, a Keleti pályaudvaron beszámolt tapasztalatairól.

Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke napok óta üzenget egymásnak. Az ellenzéki politikus Csepreghy Nándor miniszterhelyettessel levelezett is egy Lázár János – Magyar Péter-találkozó körülményeiről, de a feleknek nem sikerült megállapodniuk, a részletekről itt írtunk.

Magyar Péter végül csütörtökön szállt vonatra, Miskolc és Ózd irányába, de Lázár János nélkül. „János, hol vagy? Érdeklődnek az utasok, hogy miért nem tudtál jönni. Képzeld, van fűtés, viszont a WC használhatatlan, és az egész kocsiban büdös van. Mondjuk, csak 1 óra 5 perc az út Miskolcig (elvileg)” – írta a Tisza elnöke a Facebookon, aki a Tokaj IC járatán érkezett Budapestre.

Magyar Péter szerint ezért nincs pénz a vasútra 

„Sajnálom, hogy nem jött el a miniszter úr, rengeteg megbeszélnivalónk lett volna” – jelentette ki Magyar Péter a Keleti pályaudvaron, a Tokaj IC-ről leszállva. A politikus szerint ha Lázár János arra kíváncsi, hogy miért hiányzik sok pénz a vasúti fejlesztésekből, akkor az a válasz, hogy a megvalósult beruházásokat túlárazták, valamint hiányoznak az uniós források.

Magyar Péter többek között arról is beszélt, hogy korábban ennek a járatnak 1 óra 55 perc volt a menetideje. Hozzátette: 

ez jelenleg 2 óra 45 perc. A MÁV mozdonyainak, vasúti kocsijainak átlagéletkora 40-45 év.

A Tisza elnöke úgy vélekedett, Lázár János valószínűleg azért nem vonatozott vele, mert nem akart találkozni az emberekkel, és a batidai beruházásról sem akart beszélni.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)