Magyar Péter feljelentést tesz, miután szenzitív adatokat közöltek róla és családjáról

PAP 0369
2024.09.06. 16:52 Módosítva: 2024.09.06. 18:33
A Magyar Nemzet egy hosszú cikkben elemezte, hogy a Tisza Párt elnöke, Magyar Péter Varga Judit igazságügyi miniszter házastársaként hányszor vett igénybe családjával „VIP” kórházi ellátást. Magyar Péter válaszul feljelentette a lapot szenzitív adatok közlése miatt.

Az elmúlt hetekben sokat lehetett olvasni Magyar Péter kórházbejárásairól, amelyek során az egészségügyi intézmények több problémájára is felhívta a figyelmet. A videókra korábban egy Kormányinfó keretén belül Gulyás Gergely is reagált.

A Tisza Párt elnöke kampánya során megemlítette, hogy a kórházaknak van egy „VIP-részlege”, ahol a nemzetbiztonsági szempontok alapján védett személyeket kezelik. Most a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta, hogy Magyar Péter Varga Judit igazságügyi miniszter házastársaként hányszor vette igénybe családjával az egészségügyi intézmények ezen szolgáltatását.

A lap beszámolt arról, hogy Magyar Péter hány napig volt fekvőbeteg három évvel ezelőtt, valamint kifejtette, hogy a politikus édesanyjának és nagyszüleinek is elintézte, hogy ott kezeljék őket. A Magyar Nemzet részletezi, hogy Magyar Péter rokonai hányszor kaptak különleges ellátást és kiemelik, hogy a nagyszülők csak külön parancsnoki engedéllyel kerülhettek be a „VIP-részlegre”, amit Magyar Péter közbenjárásával kaphattak meg.

Magyar Péter feljelentést tesz 

A cikkre a közösségi oldalán reagált Magyar Péter is, aki szerint a lap bűncselekményt követett el azzal, hogy nyilvánosságra hozott különösen védett, szenzitív egészségügyi adatokat, amelyek ráadásul nem is pontosak.

A propagandisták küzdenek, mint malac a jégen, és közben bűncselekmények sorát követik el.

Hozzátette: „Ma éppen azt állították, hogy én 10 napig a Honvéd Kórház VIP-részlegén feküdtem 2021-ben. Segítek, soha nem feküdtem a Honvéd Kórházban, de 10 napig egyetlen hazai kórházban sem. Azt is állítják, hogy én a rokonaimnak intéztem ellátást a golyóálló üveggel és lehallgatásvédelemmel felszerelt VIP-részlegen. Segítek, egyik rokonom sem feküdt ott.”

„Azt is írják, hogy rajtam több Covid-tesztet végeztek a VIP-részlegen. Segítek, én magam mondtam el korábban, hogy a volt feleségemmel közösen teszteltek ott, amikor külföldi utakra kellett őt kísérnem. Ezenkívül még újabb bűncselekményt elkövetve felsorolja a Pravda, hogy melyik rokonom hányszor kapott ellátást a Honvéd Kórházban. Azt már elfelejtik hozzátenni, hogy ezek az ellátások nem azokban a VIP-kórtermekben történtek, ahova valamiért a magyar sajtó munkatársait és engem nem akartak beengedni két hete” – írta a Tisza Párt elnöke, aki hozzátette, hogy feljelentést tesz a Magyar Nemzet ellen különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt.

Korábban ő közölt érzékeny adatokat másokról

Magyar Péter előzőleg az ATV munkatársairól közölt olyan adatokat, amelyek szenzitívek lehetnek. Az ügy legutóbbi fejleményéről ebben a cikkben írtunk.

(Borítókép: Magyar Péter 2024. május 30-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)