Bese Gergő maga készíthette az őt leleplező kompromittáló felvételeket

2024.09.08. 21:25
Bese Gergő már hónapokkal ezelőtt felkereste a kalocsa-kecskeméti érseket, és arról számolt be, hogy egy alkalommal úgy leitatták és elkábították, hogy másnap reggel egy padon ébredt fel, és nem emlékezett az éjszaka történtekre. Azt is elmondta, hogy felvételek készülhettek róla szexuális aktus közben, de a püspök ekkor még megértéséről biztosította, később azonban olyan felvételek jutottak el az érsekséghez, hogy Bese Gergőt szinte azonnal felfüggesztették.

Karkötői buktathatták le Bese Gergő dunavecsei plébánost, akiről olyan videók terjednek az interneten, amelyeken más férfiakkal látható intim helyzetekben – közölte az RTL Híradó.

A csatorna beszámolója szerint több videó is eljutott a szerkesztőségükbe, melyeken férfiak szexelnek egymással. A felvételt készítő férfi csuklóján jól kivehetően éppen olyan karkötők vannak, mint amilyeneket Bese Gergő is visel a kezén.

Az elmúlt napokban több olyan pappal is kapcsolatba lépett az RTL, akinek rálátása van Bese Gergő ügyére. Tőlük tudták meg, hogy a volt plébános hónapokkal ezelőtt felkereste a kalocsa-kecskeméti érseket azzal, hogy kompromittáló felvételek kerülhetnek elő róla.

Az RTL információi szerint a dunavecsei plébános akkor azt mondta Bábel Balázsnak, hogy egy alkalommal úgy leitatták és elkábították, hogy másnap reggel egy padon ébredt fel, és nem emlékezett az éjszaka történtekre.

Beszámolt arról is, szerinte szexuális aktus közben más férfiak társaságában felvételek készülhettek róla. Az RTL Híradó forrása arról mesélt, hogy az érsek először megértéséről biztosította a papot, de azt kérte, hogy egy ideig ne vállaljon médiaszereplést. Néhány nappal később azonban több videó is eljutott róla az érsekséghez, melyen már nem áldozatként látható, hanem aktív résztvevőként, ráadásul a felvételek készítőjeként. Ezután döntött úgy az érsekség, hogy felmenti Bese Gergőt a papi szolgálata alól.

A miniszterelnök hivatalát is megszentelő pap helyére jövő héten nevezhetnek ki új plébánost Dunavecsére. Állítólag kormányzati körökből többen azt javasolták Bese Gergőnek, hogy egy időre hagyja el az országot.

Pottyondy Edina is reagált

Pottyondy Edina tartalomgyártó is reagált Bese Gergő, Dunavecse volt plébánosa botrányára. A legújabb videójában többek között Orbán Viktorhoz fordult, akihez egyetlen kérdést intézett:

Miniszterelnök úr, nem kéne végre keményen fellépni a bubukkal szemben és megkezdeni a Fidesz és a többi egyház átvilágítását, hogy megtalálják a NER-etnekeket?

Pottyondy a videójában azt is megpróbálta kideríteni, hogy „miért van ennyi farizeus a Fidesz háza táján”. Elmondása szerint két elmélettel is meg lehet magyarázni. Az első a „Szijjártó-sejtés”, a másik pedig a „Semjén-hipotézis”.