Volt tanítványa szerint Bese Gergő diákjai fenekét csapkodta, amikor hittant tanított egy iskolában

2024.09.11. 21:23
Bese Gergő kirúgta egykori meleg alkalmazottját, mert az 2021-ben részt vett a homofób törvény elleni tüntetéseken. Azonban nem ő volt az egyetlen, aki a melegpornóbotrányba belebukott plébános útjába került. Egy volt tanítványa is azt állítja, hogy egykor a pap miatt rúgták ki őt az iskolából. Elmondása szerint utólag egyre több furcsaság tűnt fel neki Bese Gergő körül.

Bábel Balázs érsek Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól, miután a plébános melegpornóbotrányba keveredett. A NER-es kötődésű katolikus pap melegpartikon vett részt, melegpornó-felületen szerepelt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

A botrány kirobbanása után sorra szólaltak meg Bese Gergő környezetében. Most újabb két ismerőse állt az RTL kamerái elé.

Egyikük – aki azt kérte, hogy a hangja ne legyen felismerhető – azt állította, egykor Bese Gergő miatt rúgták ki a munkahelyéről.

Én meleg vagyok, és akkoriban egy katolikus egyházhoz köthető cégnél dolgoztam, egy plébános volt a főnököm, és amikor 2021-ben kijártam a homofób törvény elleni tüntetésekre, és erről posztoltam Facebookra, felhívta a főnökömet, és ennek végül az lett a következménye, hogy mivel ez nem összeegyeztethető a katolikus értékrenddel, azért lazábbra fűztük a viszonyunkat

– nyilatkozott az RTL-nek a férfi, akinek azt mondták, hogy egyéni vállalkozóként fogják továbbfoglalkoztatni, megrendelést mégsem kapott a cégtől utóbb. 

Egy volt tanítványa szerint diákjai fenekét csapkodta

A volt plébános korábban több iskolában is dolgozott, s egy volt tanítványa szerint kamaszként őt is miatta rúgták ki az iskolájából. A fiú élete egyik legnehezebb periódusában volt, amikor Bese Gergő fiatal, friss papként hittant kezdett tanítani náluk. Lazább és könnyebben megközelíthető volt, mint a többi tanár. Szerette magát körülvenni fiatalokkal, ő pedig örült, hogy végre segítséget kérhet valakitől.

„Megbíztam benne és elárult. Gergő atya egyből szaladt az igazgatóhoz, és anyu mondta nekem, hogy gratulálok, ki lettél rúgva az iskolából. Mondom, miért? Azt mondja, hát az igazgató úr azt mondta, hogy Gergő atya elmondta” – mesélte az egykori tanítvány.

A konkrét esetet nem mesélték el, mivel a volt diák fél, hogy az alapján felismerhető lenne, de állítólag olyan dolgot tett, ami nem fért az iskola értékrendjébe. Azt mondta, felnőttként már azt is furcsának tartja, hogy Bese Gergő mindent tudni akart róluk, vagy hogy sokszor bulizni is elment a diákjaival.

Évfolyamtársamnak meg osztálytársamnak rácsapott a fenekére, ami fura volt, főleg egy paptól meg egy tanártól

– tette hozzá.

Akta készült róla

Bese Gergő hosszú ideje mozog fideszes körökben, rendszeres résztvevője volt a Békemenetnek, és kétszer – 2022-ben és 2024-ben – is ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori karmelita kolostort. A botrány kirobbanása után Orbán Viktor Facebook-oldaláról azonnal eltűntek az eseményekről készült képek.

A Válasz Online információi szerint a melegpornóbotrányba keveredett LMBTQ-ellenes plébános tevékenységéről aktát készítettek, ami megjárta a legfelsőbb kormányzati köröket is, ahol állítólag „a Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább” esetként beszélnek az ügyről. 

Bese Gergő a botrány kirobbanása után szombaton állt először nyilvánosság elé. Közleményében arról írt, hogy rászedték, naivságát kihasználták, és elveszítette józan ítélőképességét. „Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam” – fogalmazott a plébános.

Elmondása szerint papi szolgálatát, tanári munkáját a tőle telhető legjobb tudással és óriási energiával végezte, azonban ez a szolgálat most a felfüggesztésével véget ér. Bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, és átgondolni az életét.

A Telex szerdán arról írt, hogy forrásaik szerint féltékenység vezethetett az ügy kirobbanásához. Úgy tudják, Besének eltitkolt kapcsolata volt egy olyan férfival, akit még az egyik kormányközeli újságnál ismert meg. Az illető komoly kapcsolatként tekintett a viszonyukra, ezért is döbbent meg, amikor egy, az internetre felkerült videóban felismerte a partnerét jellegzetes karkötőiről. A lap két eltérő verziót hallott a videó kiszivárgásáról. Az egyik szerint a féltékeny volt barát osztotta meg a videót másokkal, a másik szerint a férfi egy barátnője tette ezt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.