Karácsony Gergely is megszólalt a főpolgármester-helyettesi castingról

2024.09.14. 21:46
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere reagált Gyurcsány Ferenc kijelentésére. A DK elnöke korábban elmondta, hogy nem támogatják Vitézy Dávidot, hogy főpolgármester-helyettes legyen, a város vezetője azonban a megoldást keresi.

Ahogy arról korábban az Indexen is beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában beszélt többek között arról, elfogadná-e Vitézy Dávidot főpolgármester-helyettesnek: „Nem változott az álláspontunk, Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének gondoljuk, és sem a Fideszre, sem Vitézyre nem bízzuk a fővárost.”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az ATV-nek elmondta:

Ezek a nyilvános üzengetések nem könnyítik meg, hogy megtaláljuk a megoldást, nekem a megoldást kell megtalálnom, és meg is fogjuk találni, tehát el fog tudni indulni az önkormányzat, és biztosítani fogjuk, hogy olyan döntés szülessen, amely a többség támogatását bírja.

A 33 fős testületben 17 szavazatra van szükség ahhoz, hogy megválasszák a főpolgármester-helyettest, amire titkos szavazás formájában kerül sor.

Karácsony Gergelynek még három hete van, hogy eldöntse, ki lesz a helyettese. A városvezető azonban – elmondása szerint – mindezt nem a nyilvánosság előtt kívánja lefolytatni.