A külügyminisztérium épülete előtt akciózott a Momentum

2024.10.02. 19:58
A Momentum szerint Szijjártó Péter tudja, hogy a külügyben évek óta jelen vannak az orosz hackerek és kémek, amire Varsányi Áron, a párt szóvívője egy akcióval hívta fel a figyelmet. A Momentum tagjai egy „Ruszkicsicska Orbán” felirattal ellátott vásznat húztak fel a külügyminisztérium épülete elé, utalva ezzel Orbán Balázs nagy port kavart kijelentéseire.

Varsányi Áron, a Momentum szóvivője a közösségi médiában tett közzé videót arról, hogy „Ruszkicsicska Orbán” felirattal ellátott vásznat húzott fel a külügyminisztérium épülete elé, ezzel tiltakozva Orbán Balázs előző heti kijelentései ellen.

Elmentünk a külügyminisztériumhoz, és kifejeztük politikai véleményünket azzal kapcsolatban, hogy Orbán Balázs az előző héten azt mondta, hogy nem kéne a magyaroknak megvédeni magukat akkor, hogyha az orosz tankok megjelennének a magyar határnál” – számolt be a párt szóvivője.

Varsányi Áron szerint ezzel Szijjártó Péternek akarnak üzenni, mert a külgazdasági és külügyminiszter évek óta tud arról, hogy a Külügyminisztériumban jelen vannak az orosz hackerek és kémek.

A külügyben évek óta tudja Szijjártó, hogy jelen vannak az orosz hackerek és kémek. Ő is ugyanolyan ruszkicsicska, mint Orbán Balázs, aki szerint nem kellene védekezni az orosz tankok ellen a magyaroknak

– fűzte hozzá a Facebookra feltöltött videóhoz.

Varsányi Áron amint létrára lépett, hogy elhelyezze az üzenetet, azonnal megjelentek a rendőrök, és igazoltatták a szóvívőt. „Megkérném, hogy ezt a cselekvést fejezzék be” – szólította fel a Momentum tagjait a Készenléti Rendőrség munkatársa.