„Nyilván nem a Sándor-palotát tatarozzuk majd” – Schadl György egy új cégben lett tulajdonos

2024.10.02. 11:10
„Nyilván nem a Sándor-palotát tatarozzuk majd” – nyilatkozta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) volt elnöke a HVG-nek arról, hogy egy július végén alapított épületfelújító cégben lett tulajdonos.

Az épületfelújítással foglalkozó céget, a T&B Future Kft.-t július végén alapította Bozóki Eleni és Terebesi Csaba, akik mellé Schadl György augusztusban szállt be harmadiknak egymillió forinttal. A tulajdonvásárlásról szóló üzletet a házi őrizetben lévő Schadl György otthonában kötötték: a megállapodás értelmében a három tulajdonos egyaránt 33 százalékos szavazati aránnyal rendelkezik, az esetleges nyereségből pedig szintén egyenlő mértékben részesülhetnek. A cég fő tevékenysége épületgépészeti szerelés, székhelyét a Pest vármegyei Csomádon jegyezték be. 

A korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt Schadl György azt mondta a HVG-nek, hogy terveik szerint lakossági vagy kisebb ipari munkákat vállalnak majd.

Nyilván nem a Sándor-palotát tatarozzuk majd, hanem alapvetően lakossági és kisebb ipari ingatlanok esetében vállalnánk szigetelési, felújítási munkákat

– nyilatkozott a megbízások várható nagyságáról Schadl a lapnak, aki a 24.hu korábbi cikke szerint érdekelt lett egy ingatlanforgalmazó cégben is. 

Főzős videók és orvosi igazolás

Schadl arról is beszélt a lapnak, hogy a Meta ideiglenesen letiltotta a Facebook-oldalát, amelyről korábban úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy heti szinten szeretne majd társadalmi kérdéseket is boncolgatni a bejegyzéseiben, míg a sejtelmes üzeneteit mindenki számára elgondolkodtatónak szánja.

De legutóbbi posztjai alapján úgy tűnik, hogy a gasztronómia berkeiben is bontogatja a szárnyait az MBVK volt elnöke, akit a Központi Nyomozó Ügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekkel vádol. Ellene és 21 társa ellen két évvel ezelőtt nyújtotta be a vádiratot a Fővárosi Törvényszéken pénzmosás miatt. A nyomozó főügyészség vádiratában azt indítványozta még 2022-ben, hogy a bíróság – beismerés esetén – ítélje Schadl Györgyöt tíz év, míg Völner Pált nyolc év börtönbüntetésre, 200, valamint 25 millió forint pénzbüntetésre, mindkettőjüket tíz év közügyektől eltiltásra.

Az ügyben kedden egy újabb tanú meghallgatását tervezte Tóth Erzsébet bírónő, ám az elsőrendű vádlott Schadl lebetegedett, és orvosa tíznapos igazolást állított ki a számára, így a héten biztos nem tud folytatódni a Schadl–Völner-ügy tárgyalása.

Schadl György neve felmerült a közelmúltban bekövetkezett tragikus, Árpád hídi halálos baleset után is, mert az egyik áldozata Schadl György bírósági ügyének egyik tanúja volt.