„1 újabb DK-s pojáca” – Orbán Viktor véleményt mondott a strasbourgi incidensről

2024.10.08. 20:26
„1 újabb DK-s pojáca” – ezekkel a szavakkal összegezte Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán azt az incidenst, ami kedden, a strasbourgi sajtótájékoztatóján történt.

Mint percről percre közvetítésünkben írtuk, alig kezdett bele Orbán Viktor az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatójába, amikor egy fiatal férfi megzavarta a felszólalást, és megkérdezte a kormányfőtől, hogy mennyiért árulta el a hazáját, és mennyiért adta el azt Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnöknek, valamint azt is megjegyezte, hogy szeinte a miniszterelnök elárulta Magyarország és az Európai Unió érdekeit. Az esetről készült videókat itt gyűjtöttük össze.

Mint kiderült, az akciót Gyekiczki Márton, a DK önkormányzati képviselője hajtotta végre. És nem ez volt az első eset, hogy a miniszterelnök farkasszemet nézett vele – ebben a cikkünkben összeszedtük az információkat, amiket tudni lehet a 19 éves politikusról, akit Gyurcsány Ferenc is a fogadott fiának tekint.

Orbán Viktor pojácának nevezte Gyekiczkit, Gyurcsány Ferenc azonnal reagált

A kormányfő a sajtótájékoztatón még nevetve reagált, amikor az incidensről kérdezte a sajtó, akkor azt mondta: otthon is ugyanúgy megy mindennap, mint itt, erre számított az ellenzéktől, de már hozzászokott.

Ezt követően kedd este a sajtótájékoztatóról közzétett egy Facebook-posztot is a saját oldalán, amelyben azt írta: „A mai strasbourgi mérleg: 1 nemzetközi sajtótájékoztató, 130 újságíró, 29 kérdés” . Majd a felsorolást Gyekiczkire utalva azzal zárta, hogy: 

1 újabb DK-s pojáca.

A kommentszekcióban nem sokkal később megjelent Gyurcsány Ferenc is, aki azzal válaszolt Orbánnak, hogy:

És egy tele gatya.

A DK vezetője erről szintén közzétett egy Facebook-posztot saját oldalán, megosztva ezzel azt a képkivágást, amelyen a Gyekiczki akcióján meglepődő Orbán látható.