Helyreállt a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron, a rendőrség nyomozást indított a kisiklás miatt

2024.10.22. 07:00

A Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon kedd hajnaltól menetrend szerint indult a vonatközlekedés – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Hétfőn hajnalban a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. A szerelvényvonat utast nem szállított, senki nem sérült meg, a mozdonyvezető észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett.

A baleset okait a MÁV biztonsági szakemberei és a Közlekedési Hatóság is vizsgálja.

Mint írtuk, Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója a hétfői balesettel kapcsolatban közölte, hogy szerelvényvonat siklott ki, utast nem szállított, és a közelében sem tartózkodott senki, így a mostani eset műszaki értelemben nem hasonlítható össze a jóval súlyosabb augusztusival. Arról is tájékoztatott, hogy az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgálták, és az állapotuktól függetlenül, a koruk alapján kicserélték.

Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője szerint a Keleti pályaudvaron történt újabb balesetet a vasúti infrastruktúra elöregedése okozta. Szerinte óriási szerencséje van a MÁV-nak, hogy még nem történt tragédia.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség nyomozást rendelt el a hétfői vonatbaleset ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást, ennek keretében vizsgálják a történteket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport