Huszonöt métert repült egy fiú, akit a zebrán gázoltak el Fóton

2024.10.28. 17:05
Nagy sebességgel gázoltak el a zebrán egy gyalogost vasárnap este Fóton. A fiatal fiú csaknem huszonöt métert repült, amikor egy autó elütötte. Az Index kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy a sofőr ellen eljárást indítottak.

Súlyos baleset történt Fóton, az I. András utca és az Erzsébet királyné utca kereszteződésénél vasárnap este. A gyalogos éppen a zebrán kelt át, amikor a fiatal sofőr elütötte – számolt be róla a Tények.

Úgy tudják, hogy az autós nagy sebességgel közlekedett, és a forgalomban álló kocsikat akarta előzni.

A zebrán átkelő gyalogos mintegy huszonöt métert repült.

Szabóné Berki Bianka őrnagy, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Index kérdésére elmondta, hogy a balesetben érintett fiatal fiút életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. A Dunakeszi Rendőrkapitányság közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított eljárást a gázoló sofőr ellen.

Szigorúbb közlekedési szabályokat követelnek az emberek

Mint írtuk, Sallai Nóra balesete után a gyorshajtók elleni szigorúbb szankciókat és a közlekedési szabályok szigorítását követelik az emberek. A színésznő és kisfia szeptember végén tartottak hazafelé egy születésnapi ünnepségről, amikor Alsónémediben balesetet szenvedtek. Egy kereszteződésből kanyarodtak ki balra, amikor nagy sebességgel, 130-cal szaladt beléjük egy BMW-s. A benne ülő két fiatal csupán végtagsérüléseket szenvedett. Bár Sallai Nóra ötéves kisfiát újraélesztették a helyszínen, később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A színésznő már jobban van, de még mindig válságos az állapota.

A tragédia miatt sokan a gyorshajtók elleni szigorúbb szankciókat és a közlekedési szabályok szigorítását követelik. Kembe Sorel-Arthur, a Jóban Rosszban színésze egy „Lex Sallai Nóra” elnevezésű kezdeményezéssel is előállt.