Ellenzéki össztűz Ungár Péterre: „Zsaroló, Fideszt támogató pozíció”

2024.03.11. 16:10 Módosítva: 2024.03.11. 21:08
Előválasztást hirdetve, közös közleményben támadják győri ellenzéki politikusok Ungárt Pétert, az LMP társelnökét.

„Mi, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik-Konzervatívok, a Kossuth Kör, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP és Balla Jenő független önkormányzati képviselő kinyilvánítjuk, hogy Győrben előválasztáson kívánjuk eldönteni a polgármesterjelölt személyét” – olvasható a közleményben, amelyet Glázer Tímea, a DK győri polgármesterjelöltje tett közzé Facebook-oldalán.

A közleményből kiderült, hogy az előválasztás szabályainak helyben történő kialakításában, technikai részleteiben közösen szerettek volna megegyezni, a tárgyalásokon eddig a helyi LMP, a Momentum és Pintér Bence delegáltjai is részt vettek, javaslatokkal is éltek.

Ungár Péter győri látogatását követően viszont már nem jöttek az egyeztetésekre. Ungár Péter ugyanazt a zsaroló, Fideszt támogató pozíciót adta ki Pintér Bencének, amit Budapesten Vitézy Dáviddal hajtanak végre Karácsony Gergellyel szemben

– vélekedtek a közös állásfoglalás aláírói, hozzátéve: „Az előválasztás technikai előkészületeit viszont mi, az együttműködő demokratikus szervezetek le tudtuk zárni, ráadásul Pintérék korábbi javaslatait is figyelembe vettük, így örömmel jelentjük ki, hogy az előválasztás legkésőbb április 4-ig Győrben is megtartható lesz. Amennyiben Pintér Bence képes leválasztani magáról munkaadójának, Ungár Péternek a követeléseit, úgy számára is nyitott a részvétel lehetősége az előválasztáson. Várunk minden további, erkölcsileg és gazdaságilag feddhetetlen előéletű ellenzéki együttműködő partnert, akik a Dézsi-Borkai korszak lezárását szeretnék”.

A közlemény aláírói:

  • Balla Jenő, független önkormányzati képviselő
  • Haba Vilmos, Jobbik-Konzervatívok
  • Glázer Tímea, Demokratikus Koalíció
  • Pollreisz Balázs, Magyar Szocialista Párt
  • Tóth Zoltán, Kossuth Kör
  • Urbán Tibor, Mindenki Magyarországa Mozgalom

Az önkormányzati választásokat megelőző győri politikai helyzetről itt írtunk részletesen, a városban készült riportunkat erre találja.

LMP: Kiátkozásukat tudomásul vettük

„Megértjük, hogy Glázer Tímea és Pollreisz Balázs előválasztást szeretne, hiszen itt legalább a tisztes helytállásra lenne esélyük, ha már öt éve csúfos vereséget szenvedtek a Borkai-Dézsi párostól. Mi viszont a győri választókat szeretnénk képviselni, azokat, akik elég világosan megüzenték, hogy nincs az az alkalmatlan, botrányos jelölt, akivel szemben őket választanák” – közölte Jenei Ferenc, az LMP győri elnöke, valamint Ungár Péter, a párt társelnöke.

Tudjuk, hogy a volt és jelenlegi szocialistáknál ez máshogy működik, de mi a civileknek támogatást és nem ukázokat szoktunk adni, és pár erős hangú közleménytől nem fogunk úgy dönteni, hogy a győri megélhetési ellenzék eredménytelen képviselőinek érdemtelen újrázásához asszisztálunk. Kiátkozásukat tudomásul vettük, iktattuk, munkasikereket kívánunk

– hangsúlyozta az LMP.