Hová tűnt Szentkirályi Alexandra?

2024.03.11. 15:27
Elérhetetlenné vált Szentkirályi Alexandra TikTok-csatornája. A kormányszóvivő – aki a sajtóhírek szerint a Fidesz főpolgármester-jelöltje lehet – korábban az egyik legaktívabb magyar politikus volt a népszerű közösségi platformon.

Mint megírtuk, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lehet a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a júniusi önkormányzati választásokon. Karácsony Gergely kihívóját a tervek szerint a héten jelenthetik be hivatalosan. A hírt az Index megkeresésére Láng Zsolt, a Fidesz budapesti választmányának elnöke megerősítette.

Egyes feltételezések szerint a bejelentéshez lehet köze annak, hogy egyik napról a másikra hirtelen eltűnt Szentkirályi Alexandra TikTok-csatornája. A korábbi videóira mutató linkek alapján a kormányszóvivő a fiókját privátra állította.

Szentkirályi Alexandra egyébként az egyik legaktívabb magyar politikus volt a TikTokon. Rendszeresen készített politikai tartalmú videókat, tevékenységével ebben a cikkben foglalkoztunk részletesebben.

A kormányszóvivő aktivitása a TikTokon 2022-ben azonban balul sült el, amikor egyik videójában egy prostituáltakról és pénzről szóló rapzenére szólt a fiatalokhoz. 

A főpolgármesteri jelöléssel kapcsolatban a kormányszóvivő néhány hete éppen egy Kormányinfón kapott kérdést, amelyre akkor úgy felelt az újságíróknak, hogy megtisztelő lenne, ha felkérnék, ugyanakkor még nem érkezett ilyen jelzés felé a kormánypártok részéről.

Korábban az övé mellett számos más név is felmerült, akikben a Fidesz gondolkodhat: többek között Wintermantel Zsoltról, Sára Botondról, Fürjes Balázsról, Láng Zsoltról és Kubatov Gáborról is szóltak már hírek.