ATV: Szentkirályi Alexandra lehet a Fidesz főpolgármester-jelöltje

ZS 6521
2024.03.09. 09:46
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lehet a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, az indulását a jövő héten jelenthetik be hivatalosan – értesült az atv.hu.

Az atv.hu kormányközeli forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lehet a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a júniusi önkormányzati választásokon. A portál szerint Karácsony Gergely kihívóját a tervek szerint a jövő héten jelenthetik be hivatalosan.

Az Index megkeresésére Láng Zsolt, a Fidesz budapesti választmányának elnöke megerősítette: a kormánypárt fővárosi választmánya a jövő hét második felében dönt arról, ki lesz Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester kormánypárti kihívója.

Szentkirályi Alexandra logikus döntésnek tűnne a Fidesz részéről, hiszen a jelenlegi kormányszóvivőnek van már városvezetői tapasztalata, öt éven át (2014 és 2019 között) Tarlós István egyik helyettese volt, aki mellett egyébként a korábbi főpolgármester is lobbizott, szerinte ugyanis ő lenne a legalkalmasabb a feladatra. 

A dolog azért lehet ugyanakkor némileg mégis meglepő, mert Szentkirályi Alexandra néhány hete éppen egy Kormányinfón kapott kérdést ezzel kapcsolatban, amelyre akkor úgy felelt az újságíróknak, hogy megtisztelő lenne, ha felkérnék, ugyanakkor még nem érkezett ilyen jelzés felé a kormánypártok részéről. 

Korábban ráadásul az övé mellett számos más név is felmerült, akikben Orbán Viktorék gondolkodhatnak: többek között Wintermantel Zsoltról, Sára Botondról, Fürjes Balázsról, Láng Zsoltról és Kubatov Gáborról is szóltak már hírek. 

Az azonban szintén Szentkirályi Alexandra jelöltsége mellett szólhat, hogy a Nézőpont Intézet éppen a jövő héten tart egy olyan rendezvényt, ahol a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely teljesítményét az intézet munkatársai mellett a kormányszóvivő értékeli majd. 

(Borítókép: Szentkirályi Alexandra 2024. február 16-án. Fotó: Szollár Zsófi 6 Index)