Bejelentette visszavonulását Tihany fideszes polgármestere

2024.03.12. 19:38
Nem indul a júniusi önkormányzati választáson Tósoki Imre, Tihany fideszes polgármestere. A balatoni települést 18 éven keresztül vezette.

Tósoki Imre a képviselő-testület keddi ülésén jelentette be, hogy a júniusi önkormányzati választáson nem indul újra a polgármesteri tisztségért.

„Döntésemben családom elvárásainak és megnövekedett vállalkozói feladataimnak van meghatározó szerepe” – fejtette ki Facebook-oldalán Tihany fideszes polgármestere.

Megjegyezte, már öt éve is fontolgatta a visszavonulását, amit 2019-ben azért nem tett meg, mert úgy érezte korrektnek, ha a folyamatban lévő fejlesztéseket lezárva tudja átadni. 

Tósoki Imre 18 éven át volt Tihany polgármestere. 

A kormánypárti politikus a családjának is ígéretet tett, hogy az utolsó polgármesteri ciklusát tölti el. Közösségi oldalán kiemelte, a község vezetéséről lemondott, de a képviselő-testületi tagságért szeretne indulni.

A bejelentésre reagálva a Válasz Online azt írta, hogy a tihanyi önkormányzat múlt heti ülésén zöld utat adtak volna a Balaton-part egyik legnagyobb ingatlanfejlesztésének. A Cordia 45 egy villatelket épített volna a Kenderföldeknek nevezett lápos, erdős területen, a tihanyi rév közvetlen közelében.

A településrendezési szerződés megkötése meghiúsult, mivel körülbelül ötven tiltakozó jelent meg a községházán. 

A portál „különösnek tartja, hogy a polgármester úgy kíván távozni, hogy előtte még megkötné a településrendezési szerződést”. Szerintük ezzel Tósoki Imre olyan helyzetet teremtene, ahol utódjának már „nem lenne mozgástere a döntés megváltoztatásához”.