Csepel polgármestere „elmagyarpéteresedett″ – állítja a csepeli Fidesz

2024.03.20. 16:10
Élesen bírálta Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármestert a csepeli Fidesz. A városvezető szerintük a baloldali ellenzékkel kötött szövetséget, és így indul a júniusi önkormányzati választáson.

Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének és Borbély Lénárd csepeli polgármester kapcsolata tavaly mérgesedett el. A konfliktus akkor éleződött ki, amikor 2023 tavaszán őt és Ábel Attila csepeli alpolgármestert sem vették vissza a feloszlatott, majd újraalakult Fidesz-csoportba, így párttagságuk megszűnt. (A konfliktus okairól itt és itt írtunk részletesebben.) Az ellentét hátterében az önkormányzati vagyon átadásának kérdésköre húzódik meg.

Nemrég Borbély Lénárd nyílt levélben válaszolt Németh Szilárdnak, amelyben leszögezte: a csepeli Fideszhez köthető internetes felületeken folyamatosan és megállás nélkül az önkormányzat vezetését és a csepelieket támadták. 

A csepeli Fidesz MTI-hez eljuttatott közleményében azt írt, a hogy „Borbély Lénárd végleg elmagyarpéteresedett, és ugyanúgy a Soros által kitartott balos média sztárja lett, mint Magyar Péter”. Hozzátették: Borbély Lénárd „ördögien megkomponált, irigységre, gyűlöletre alapozott hazugságokkal támadja a Fideszt és annak alelnökét, Németh Szilárdot”.

Felhívták a figyelmet arra, hogy Borbély Lénárd – Magyar Péterrel ellentétben – ugyan még nem támadja a kormányt, a kampányban egyelőre még csak Németh Szilárd az ellenség. Úgy fogalmaztak: „Tőle reszket, nehogy a választókerületi elnök visszatérjen az önkormányzati politikába. Mint írták Borbély Lénárd is tudja, hogy „eddigi politikai karrierjét a Fidesznek és személyesen Németh Szilárd támogatásának köszönhette".

Borbély-Gyurcsány tengelyt emlegetnek

Közölték: Borbély Lénárd és három alpolgármestere, a teljes baloldallal – a Momentum, DK, MSZP összes képviselője, „ideértve a Fidesz-KDNP árulóit is  – előre lezsírozva, közösen szavazták meg a kampányköltségvetést".

Dukán András, a Momentum és a Gyurcsány-párt polgármesterjelöltje közösségi oldalán számolt be arról, hogy „sikerült Borbély Lénárddal üzletet kötnie″. A polgármester adott a baloldalnak 1 milliárd forint közpénzt, s ők cserébe megszavazták, hogy Borbély Lénárd továbbra is minden kerületi költségvetési pénzt szabadon, ellenőrizetlenül, elszámolatlanul "nyúlhasson le" magán- és kampánycéljaira egyaránt – fejtették ki.

Úgy látják, ezzel „Csepelen is nyilvánossá vált a Borbély-Gyurcsány tengely, Borbély Lénárd és a dollárbaloldal már nemcsak a Soros-médiában fonódik össze, hanem Csepel megszállásában kifosztásában, a közpénzek szisztematikus lenyúlásában is" – fejtették ki a közleményben.