Szentkirályi Alexandra ismét beleállt Karácsony Gergelybe

2024.04.01. 12:46
A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje Karácsony Gergely újabb „kamujáról″ készített videót. Szentkirályi Alexandra szerint a főpolgármester nem tartotta be az ígéretét arról, hogy minden nyugdíjasnak 20 ezer forint rezsitámogatást biztosít.

Szentkirályi Alexandra Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti Karácsony Gergelyt öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel. A kormánypárti jelölt felidézte, hogy a főpolgármester 2019-ben kijelentette, hogy az idősek világnapja alkalmából minden nyugdíjasnak 20 ezer forint rezsitámogatást ad.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje Rákosmentére látogatott el egy idős házaspárhoz, akik nem kapták meg az ígért rezsitámogatást. 

A Bartal család nagyon kedvesen fogadott, a főpolgármester azonban durván hazudott nekik. A nyugdíjasok nem ezt érdemlik, Budapesten változás kell!

– fogalmazott a korábbi kormányszóvivő.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje kampányfőnökének Hidvéghi Balázst, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérte fel.

Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi megbízását a kormány március 15-én vonta vissza, miután a kormánypárt nyilvánosságra hozta, Szentkirályit indítja a budapesti főpolgármesteri székért.

Habár a kampányidőszak a választás napja előtt ötven nappal, április 20-án indul, már jó ideje megy a jelöltek között a politikai adok-kapok. 

A főpolgármesteri posztért összesen öten küzdenének meg a június 9-én tartott választáson, köztük: