A Párbeszéd szerint Szentkirályi Alexandra már el is ismerte a vereségét főpolgármester-jelöltként

2024.04.04. 07:04
Barabás Richárd, Karácsony Gergely kampányszóvivője szerint Szentkirályi Alexandra azzal, hogy kötelezné Karácsonyt, hogy nem indul 2026-ban miniszterelnöknek, el is ismerte, hogy 2024-től újfent a regnáló polgármester kapja meg a főváros irányítását.

Ahogy arról már beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje nyilatkozatot íratna alá Karácsony Gergellyel, amelyben a Párbeszéd politikusa megígéri, hogy nem indul a 2026-os országgyűlési választásokon miniszterelnök-jelöltként. Erre a Párbeszéd – Zöldektől Barabás Richárd, a jelenlegi főpolgármester kampányszóvivője reagált egy Facebook-videóban.

Elmondása szerint Szentkirályi ezzel a kéréssel már „el is ismerte a vereségét a budapesti főpolgármester-választáson”, hiszen ha Karácsony megígéri, hogy 2026-ban nem indul miniszterelnöknek, akkor az 

egyúttal azt is feltételezi, hogy 2024-től Karácsony Gergő ismét Budapest főpolgármestere lesz.

Barabás később megköszönte a Fidesz–KDNP jelöltjének a feltételezést és megerősítette, hogy „mi is így gondoljuk”, de hozzáteszi, a választás június 9-én lesz, „addig nem kellett volna ezt bejelenteni”.

Az LMP és független civil szervezetek főpolgármester-jelöltje, Vitézy Dávid hiába várja a főpolgármester-jelöltek válaszát a Tiszta kampányt! című felhívására, eddig nem sok visszajelzés érkezett. Szerinte Szentkirályi Alexandra csak a TikTokon és a kormánymédiában szerepel, Karácsony Gergely pedig inkább az ő lejáratásával van elfoglalva.