Vitézy Dávid segít a Kutyapártnak a kerületi közlekedési program kidolgozásában

2024.04.11. 12:03
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt segít majd a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak a hegyvidéki kerületi közlekedési program megírásában – erről Kovács Gergely, az MKKP társelnöke beszélt egy előválasztási vita alkalmával.

Szerda este előválasztási vitát tartottak a hegyvidéki polgármesterjelöltek a Partizán YouTube-csatornáján. A vitában Farkas Csaba, a Momentum, Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért és Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje vett részt.

Amikor a műsorvezető, Gulyás Márton arról kérdezte a vitázó politikusokat, hogy melyik főpolgármester-jelöltet támogatják majd a június 9-i önkormányzati választáson, Kovács Gergely azt mondta, hogy hivatalosan egyiküket sem fogják.

Ezt azzal indokolta, hogy elmondása szerint jelenleg 20 százalék körül állnak a fővárosban, és valószínűleg lesz egy nagy frakciójuk, amelynek ő is a részese lesz, így nagy eséllyel ott fog ülni a Fővárosi Közgyűlésben, tehát tudja majd képviselni a kerületi érdekeket.

Hozzátette, hogy Vitézy Dáviddal megbeszélték, hogy a főpolgármester-jelölt segít majd neki a kerületi közlekedési program részletesebb kidolgozásában, már csak azért is, mert Vitézy ott lakik a kerületben.

Az MKKP társelnöke újra kihangsúlyozta, hogy viszonylag nagy frakciójuk lesz, így majd azzal dolgoznak együtt, aki főpolgármester lesz, de még egyelőre az sem biztos, hogy mely pártokkal fognak frakciót kötni.