Kovács Gergely szerint a Momentum azt terjeszti róla, hogy le fogják tartóztatni

DSC9587
2024.04.14. 19:01
A XII. kerületi előválasztás egyik polgármesterjelöltje, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke szerint a Momentum valótlan állításokkal próbál kampányolni. Kovács Gergely egy dokumentumot is megosztott, amelyben azt állították róla, hogy „hamarabb letartóztatják, mint a választás″.

Hegyvidéki előválasztást tartanak a XII. kerületben, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke is elindult. Kovács Gergely a közösségi oldalán osztott meg egy, állítása szerint a Momentum által küldött mozgósítási anyagot.

Mint írta, a párt egy dokumentumot készített arról, hogy miként kell a jelöltjük, Farkas Csaba mellett kampányolniuk, hiszen a Kutya Párt elnökét „félő, hogy hamarabb letartóztatják, mint a választás”.

Rólam például azt kell mondaniuk, hogy le fognak tartóztatni a választás előtt. Egy mondattal később írják, hogy a jelöltjük milyen tisztességes. Tényleg kabaré ez a csapat

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében az MKKP elnöke.

Hozzátette, hogy természetesen nem tartóztatják le, valamint rendőrségi és bírósági ügye sincs.

A dokumentumban a másik polgármesterjelöltről is említést tettek. A Hegyvidék Jövőjéért Egyesület támogatásával induló Visi Piroskáról úgy fogalmaztak, hogy „a civil nő, Piroska nem elég ismert”.

A momentumos érvelés szerint Farkas Csaba mellett szól, hogy a „polgári, konzervatívabb kerületbe tökéletesen illő jelölt”.

„Dr. Farkas Csaba momentumos, tisztességes, fikarcnyit sem korrupt, jogász, volt rendőrkapitány, valamint karate- és jógaoktató. Higgadt, békés, határozott ember”

– részletezi a dokumentum a Momentum jelöltje mellett szóló érveket.

A 24.hu megkeresésére a Momentum szóvivője azt közölte, hogy „eddig sem folytatott és ezután sem fog negatív, lejárató kampányt folytatni”, és ennek alátámasztására hivatalos mozgósító anyagaik, (hírleveleik, SMS-eik, közösségi médiás üzeneteik) rendelkezésére bocsátását ajánlották.

Az viszont kétségtelen tény – ami bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül –, hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben

– tette hozzá a Momentum szóvivője, aki érdemben nem cáfolta, de nem is erősítette meg a nem hivatalosnak tűnő dokumentumok hitelességét.

Mint írtuk, nem ez az első eset, hogy kétes ügyekbe kerül a Momentum a XII. kerületi előválasztáson. Visi Piroska arról számolt be, hogy a Hegyvidék Jövőjéért Egyesülethez több olyan jelzés is érkezett, miszerint a Momentum telefonos és SMS-kampányokon keresztül név szerint olyanokat keres fel, akik soha semmilyen momentumos adatbázisra nem iratkoztak fel.

A civil jelölt információi szerint a Momentum egy olyan többezres címlistával is rendelkezik, ami alapján Farkas Csaba kopogtató aktivistákkal névre szóló leveleket adhat át olyanoknak, akik semmilyen momentumos adatbázisban nem voltak benne.

„Farkas Csaba minden bizonnyal szabálytalan eszközei miatt az eredmények már mindenképpen torzulnak” – fogalmazott közleményében Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje.

A XII. kerületi előválasztás vasárnap éjfélig dől el három jelölt között:

  • Farkas Csaba (DK, Momentum);
  • Visi Piroska (Hegyvidék Jövőjéért Egyesület);
  • Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt).

Az előválasztás győztese Fonti Krisztinával, a Fidesz–KDNP XII. kerületi alpolgármesterével mérkőzhet meg a júniusi választáson.

(Borítókép: Kovács Gergely 2024. március 15-én. Fotó: Tövissi Bence / Index)