A fővárosban is beszállhat a küzdelembe Magyar Péter, aki már reagált is az értesülésünkre

PAP 8962
2024.04.25. 07:05 Módosítva: 2024.04.25. 09:00
Az Index információ szerint az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni magának Magyar Péter pártja, ezért több kerületben is saját polgármesterjelöltet indítanak annak érdekében, hogy fővárosi listát tudjanak állítani.

Az Index több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a hazai közéletbe csupán néhány hónapja berobbanó Magyar Péter és újdonsült politikai formációja, a Tisza Párt nem csupán az európai parlamenti, hanem az önkormányzati választásokon is indulni szándékozik.

Információink szerint a Tisza Párt az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni, ezért napokon belül tervezik bejelenteni a saját fővárosi listájukat. Erre jogilag minden lehetőségük meg is van, hiszen az ajánlásgyűjtés időszaka még javában tart.

Bár értesüléseink szerint Magyar Péterék az elmúlt időszakban több forgatókönyvet is számításba vettek, végül elvetették, hogy beszálljanak a főpolgármesteri posztért folytatott küzdelembe, ezért inkább három kerületben indítanak saját polgármesterjelöltet annak érdekében, hogy megfeleljenek a listaállításhoz szükséges feltételeknek.

Lapunk információ szerint a Tisza Párt

a XI., a XV. és a XXII. kerületben indít önálló polgármesterjelöltet, önkormányzati képviselőjelöltjei viszont nem lesznek.

A három kerületben az a közös, hogy mindenhol a Demokratikus Koalíció és a Fidesz polgármesterjelöltjével szemben indulhatnának el Magyarék, ez logikus döntésnek is tűnik egy olyan formáció részéről, amely rendre harmadik, „középutas” erőként határozza meg magát.

  • Újbudán 2019-ben a DK-s László Imre lett a polgármester, ellene a Fidesz–KDNP Király Nórát indítja.
  • Rákospalotán szintén a DK jelöltje nyert öt éve, ott Cserdiné Németh Angéla vezette a települést a ciklusban, vele szemben a kormánypártok Lehoczki Ádámot, a Fidesz helyi frakcióvezetőjét jelölték. Információnk szerint a XV. kerületben már el is dőlt, hogy ki lesz Magyar Péterék jelöltje, a Tisza Párt színeiben a korábban a Momentumot és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is megjárt Steimetz Alex indulhat június 9-én.
  • Budafok-Tétényben 2019-ben is Karsay Ferenc győzött a Fidesz–KDNP jelöltjeként, idén ellene a parlamenti ellenzéki pártok támogatásával a DK-s Perlai Zoltán indul majd, ő nyerte meg ugyanis a helyi előválasztást nemrégiben a momentumos Havasi Gáborral szemben.

Kiszivárgott információk vannak arról is, hogy ki vezetheti a Tisza Párt fővárosi listáját. Erre állítólag Nagy Ervin színművészt kérték fel, akiben korábban főpolgármester-jelöltként is gondolkodtak Magyar Péterék, de végül nem Karácsony Gergely kihívójaként tervezik elindítani, helyette a Fővárosi Közgyűlésben számítanának rá képviselőként.

Magyar Péter már reagált is a cikkünkre

Információnkat Magyar Péter is kommentálta a Facebook-oldalunkon.

Mondjuk, mi semmilyen döntést nem hoztunk egyelőre a főváros kapcsán, de örülök, hogy az Index ilyen jól értesült

– írta a közösségi médiában megosztott Index-poszthoz hozzászólásként a Tisza Párt alelnöke.


Később egy önálló posztot szentelt Magyar Péter értesülésünknek. Ebben azt írja, hogy a TISZA Párt fővárosi indulása kapcsán nem tudja megerősíteni az Indexben írtakat, mert ezzel kapcsolatban még nem hoztak döntést. Természetesen mind a fővárosi, mind a megyei listákon való indulást is mérlegelik - tette hozzá. 

 A DK már felvette a kesztyűt 

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője szerdán három pontba szedve üzent Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének. Eszerint Gyurcsány Ferenc már akkor a NER ellen küzdött, amikor Magyar Péter még milliókat keresett belőle, és élvezte a NER minden előnyét. A DK szerint Gyurcsány Ferenc nem szemkilövető, ezt csak a kormány és most Magyar állítja. Végül emlékeztetnek arra, hogy a DK nem azért van az ellenzéki oldalon, mert nem kellenek többé Mészáros Lőrinc bankjába. Ezzel az ellenzéki párt arra utalt, hogy Magyar Péter a Válasz Online podcastműsorában elismerte, hogy tárgyalt korábban Mészáros Lőrinc valamelyik cégével munkalehetőségért. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)