2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00 ÉLŐ
Spanyolország 1
Georgia 1

Karácsony Gergely: A hülyeségvonaton fideszéknél nincs fék

2024.05.20. 14:18
A főpolgármester szerint abszurditás, hogy kitiltanák a 10 évnél idősebb autókat a fővárosból.

„Hadrendbe állt a teljes propagandagépezet, elköltöttek már sok tízmillió forintot egy nettó hazugságra, arra az eszement marhaságra, hogy ki akarnánk tiltani a 10 évnél idősebb autókat. Ha csak egy pillanatra megállnának, maguk is belátnák ennek teljes abszurditását, de hát a hülyeségvonaton fideszéknél nincs fék. Hogy mit lehet ebből megtanulni a Fidesz B jelöltjéről?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Úgy véli, hogy „Szentkirályi Alexandrának semmilyen mondanivalója nincs a város jövőjéről, nem érti, mit jelent az, hogy egészségessé tesszük az utcákat és a köztereket, nem érti a levegőminőség javításának szükségét, nem érti, miért fontos az embert választani minden más szempont előtt, és egy épkézláb mondata nincs Budapest talán legfontosabb sorskérdéséről: mit kezdünk a naponta ránk zúduló 300 ezer autó okozta hatásokkal?”

Marad a szokásos: a hazugság és a propaganda. Közben mi cselekszünk, egyebek mellett a levegőminőség javítása érdekében is. Minden idők legnagyobb járműfejlesztésével kivezettük a levegőszennyező buszokat a közösségi közlekedésből, új villamos és trolikapcsolatokkal bővítettük a kibocsátásmentes közlekedés arányát. Jelentősen csökkentettük a belvároson átmenő autóforgalmat. Sok ezer fát ültettünk. Bővítettük és zöldítettük a távhőellátást, európai uniós programokat készítettünk elő a szilárd tüzelés kiváltására

– írja Karácsony, hozzátéve, hogy tegnap megmutatta, hogy az ő családi autója is bőven több mint tízéves, amire az volt a kormánypárt válasza: hogy lehet-e zöld elkötelezettségű az, akinek öreg autója van?