2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely hangember, még autót sem tud vezetni

2024.05.25. 19:53
A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint már a kormányellenes szavazók sem bíznak Karácsony Gergelyben, hiszen a forgalmi dugókból és hajléktalanokból is elegük lett az embereknek. Úgy látja, hogy a főpolgármester pofátlanul a budapestiek képébe hazudik, teljesen hülyének nézve őket. Szentkirályi Alexandra egy rendezett, élhető, zöld Budapestet ígér, amely méltóan lehet a magyarok nemzeti fővárosa.

Szentkirályi Alexandra a Hír TV Politikai hobbista című műsorának vendége volt szombaton. A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint Budapest vezetőjeként jól hasznosítaná azokat a tapasztalatokat, amelyeket korábban Tarlós István, korábbi főpolgármester mellett szerzett.

Véleménye szerint Karácsony Gergely azt mutatja, hogy harcosan lép fel a Fidesszel szemben, miközben nem tudta bizonyítani, hogy a „pökhendi stílusával” mit ért el. Szentkirályi Alexandra őszintén hisz abban, hogy a kormánnyal érdemes együttműködni. Példaként a Városliget fejlesztését és az Opera épületének felújítását említette, amely nem a fővárosi vezetés, hanem a kormány érdeme.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje úgy látja, hogy már a kormányellenes szavazók sem bíznak igazán Karácsony Gergelyben, hiszen ők sem élvezik, hogy „akadályversenyt kell játszaniuk Budapesten”, és hogy a hajléktalanok miatt egy parkot sem tudnak rendesen használni.

Szentkirályi Alexandra felháborítónak tartja, hogy a főpolgármester nem tartja meg a korábbi választási ígéreteit, és „pofátlanul a budapestiek képébe hazudik, teljesen hülyének nézve” őket. Megjegyezte, hogy Karácsony Gergely mindent elkövet, hogy az önkormányzati választás ne az eddigi eredményeiről szóljon, mert ha így lenne, akkor súlyosan megbukna.

Mint mondta, Karácsony Gergely hangember, még autót sem tud vezetni, így fogalma sincs a budapestiek valós problémáiról.

A közösségi közlekedés fejlesztése helyett folyamatosan szűkíteni akarja a fővárosi közlekedést. Szentkirályi Alexandra felidézte, hogy Ámon Ada, a Klímaügynökség vezetője az autós közlekedés szűkítéséről és drágításáról beszélt. Hozzátette, hogy Karácsony Gergely még nagyobb dugót okozna azzal, hogy lezárná a rakpartot, ugyanis autómentesítené a Lánchídtól a Szabadság hídig terjedő részt.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje az adásban arra is kitért, hogy a főpolgármesternek több mint négy éve lett volna arra, hogy megmutassa, mit tett Budapestért. Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálja ki, akitől napi és heti szinten kapja az utasításokat. 

Szentkirályi Alexandra rendezett, élhető, zöld nemzeti fővárost ígér

Szentkirályi Alexandra szerint ha Budapest vezetője lesz, úgy átláthatóbb gazdálkodást kapnának a budapestiek, mivel szerinte azt nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely mire költötte a főváros pénzét. Megjegyezte, hogy nem tartja ördögtől valónak, ha egy főpolgármester kikéri mások véleményét, azonban Karácsony Gergely 40 ember tanácsa alapján sem tudja vezetni Budapestet. Hozzátette, hogy amennyiben pozícióba kerül, „Gyurcsány emberei mennek a levesbe”.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje szeretné a budapestiek hétköznapi problémáit kezelni, hogy az utcákon és a köztereken rend legyen, beleértve az autókkal és biciklikkel való normális közlekedést. Szentkirályi Alexandra egy rendezett, élhető, zöld Budapestet ígér, amely méltóan lehet a magyarok nemzeti fővárosa. 

A választások egyik legkeményebb csatáját vívják Budapest vezetéséért

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket emiatt arra kértük, mondják el az Index olvasóinak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és megválasztásuk esetén milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását. 

Sorozatunk első, keddi részében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje beszélt fővárosi terveiről, szerdán Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje ismertette Budapesttel kapcsolatos elképzeléseit. Csütörtökön Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje osztotta meg terveit az Index olvasóival, végül Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd–Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje osztotta meg lapunkkal az elképzeléseit.