2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Szentkirályi Alexandra elárulta az Indexnek, hogy visszalép-e Vitézy Dávid javára

D KOS20240516042
2024.05.27. 18:38
Sajtóértesülések szerint legkésőbb a szombati Békemenetig eldől, hogy visszalép-e Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől. A Fidesz–KDNP jelöltje lapunk kérdésére világossá tette: hírlapi kacsáról van szó.

Ahogy az Index beszámolt róla, két és fél héttel a választások előtt a Republikon Intézet közzétette legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit, amelyekből kiderült, hogy Karácsony Gergely támogatottsága 34 százalék. A második helyezett Szentkirályi Alexandra, aki 25 százaléknyi szavazatra számíthat, míg az LMP támogatását élvező Vitézy Dávid 21 százalékkal csak a harmadik helyet szerezte meg.

Az ATV információi szerint legkésőbb a Békemenet napjára eldől, hogy visszalép-e a Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid, az LMP jelöltjének javára.

„Ez hírlapi kacsa, ilyenekkel nem foglalkozunk – közölte az Indexszel Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje. – Helyette mindennap azon dolgozunk, hogy Karácsony Gergely és főnöke, Gyurcsány Ferenc végre távozzon a Városházáról, és Budapest új fejezetet nyithasson. A fővárost járva, emberekkel találkozva az a tapasztalatom, hogy a budapestiek változást akarnak. Ezért a változásért dolgozunk.”

A botrány legújabb fejezete

Karácsony Gergely Puzsér Róberttel beszélgetve a Hard Talkban többek között kifejtette a Nagykörút átalakítására vonatkozó terveit. A főpolgármester olyan tervet említett, amely szerint a Nagykörúton belülre csak a helyben lakók hajthatnának be.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely tervei a Nagykörút átalakításáról felháborítóak.

„Bevallotta és meg is ígérte, hogy kitiltaná a belvárosból a budapestiek háromnegyedét. A főpolgármester arról beszélt, hogy nem engedné a Nagykörúton belülre autóval behajtani azokat, akik nem ott élnek. Ez az autókitiltási botrány legújabb és legkártékonyabb fejezete. Maradt még trükk a főpolgármester tarsolyában arra, hogyan nehezítse meg a közlekedők életét” – vélekedett a kormánypárti politikus.

Szentkirályi Alexandra szívesen vitázna, de nem Karácsony Gergellyel

Szentkirályi Alexandra végül lapunk főpolgármester-jelölti vitára vonatkozó kérdésére hangsúlyozta:

Állok elébe a vitának! Vitázni csakis azzal van értelme, aki a valódi főnök a baloldalon, ez pedig Gyurcsány Ferenc.

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket emiatt arra kértük, mondják el az Index olvasóinak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és megválasztásuk esetén milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását. 

Sorozatunk első, múlt keddi részében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje beszélt fővárosi terveiről, szerdán Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje ismertette Budapesttel kapcsolatos elképzeléseit. Csütörtökön Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje osztotta meg terveit az Index olvasóival, végül Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje mondta el lapunknak az elképzeléseit.

(Borítókép: Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje 2024. május 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)