2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Szentkirályi Alexandra Lázár János segítségét kérte

2024.05.30. 19:33
A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje és Lázár János építési és közlekedési miniszter két hét alatt megoldották, hogy a BKK és a BKV dolgozói országbérletet kapjanak. Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergelynek még hét hónapig tartott volna intézkednie.

Szentkirályi Alexandra csütörtöki Facebook-bejegyzésében közölte, hogy Lázár János miniszterrel 14 nap alatt megoldottak egy olyan problémát, ami a fővárosnak még hét hónapig tartott volna.

A BKK és a BKV dolgozói országbérletet kapnak, így egy évre 1250 forintért országszerte korlátlanul használhatják a vonatokat és buszokat. A budapesti közlekedési dolgozóknak szóló kedvezményes lehetőség péntek délutántól érhető el a MÁV alkalmazásában. A kormánypárti politikus szerint az intézkedés 15 ezer embert érint, akiknek nem lehetnek elég hálásak. 

Ebből is látszik, hogy Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki Gyurcsány ügyei helyett a budapestiek ügyeit intézi. Váltsuk le Karácsonyt!

– zárta bejegyzését Szentkirályi Alexandra.

Mint írtuk, a Fidesz főpolgármester-jelöltje egy interjúban beszélt arról, hogy a főpolgármesternek több mint négy éve lett volna arra, hogy megmutassa, mit tett Budapestért. Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálja ki, akitől napi és heti szinten kapja az utasításokat. 

Megjegyezte, hogy nem tartja ördögtől valónak, ha egy főpolgármester kikéri mások véleményét, azonban Karácsony Gergely 40 ember tanácsa alapján sem tudja vezetni Budapestet. Hozzátette, hogy amennyiben pozícióba kerül, „Gyurcsány emberei mennek a levesbe”.

A választások egyik legkeményebb csatáját vívják Budapest vezetéséért

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket emiatt arra kértük, mondják el az Index olvasóinak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és megválasztásuk esetén milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását. 

Sorozatunk első, múlt keddi részében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje beszélt fővárosi terveiről, szerdán Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje ismertette Budapesttel kapcsolatos elképzeléseit. Csütörtökön Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje osztotta meg terveit az Index olvasóival, végül Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje osztotta meg lapunkkal elképzeléseit.