Hatalmas vállalást tesz Vitézy Dávid a megválasztása esetén

2024.06.01. 12:00
Már csak alig több mint egy hét van hátra az önkormányzati választásokig, Vitézy Dávid pedig egy komoly vállalást tett arra az esetre, ha a fővárosiak megválasztják. Legutóbbi posztjával még a lőrinci piacról jelentkezett be egy hatalmas lángossal a kezében, viszont ha győzni tud jövő vasárnap – amire egyébként lehet esélye egy feltétellel –, akkor főpolgármesterként indul a diéta.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken a Partizán stúdiójában vitatkozott egymással a két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely (a DK–MSZP–Párbeszéd közös jelöltje) és Vitézy Dávid (az LMP és a Budapestért Egyesület közös jelöltje).

Nagy Attila Tibor politikai elemző is kiértékelte az Indexnek a vitát, rátérve arra is, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje valószínűleg jobban tette, hogy nem ment el a vitára, mert legalább „nem égett le” a többi jelölttel szemben.

Vitézy Dávid szombat délelőtt a lőrinci piacról jelentkezett be, a kezében egy sajtos-tejfölös lángossal, amely nemcsak amiatt jó, mert finom, hanem azért is, mert egy vállalást szimbolizál. A főpolgármester-jelölt ugyanis azt vállalja, hogy 

június 9-ig még lángosozik, viszont megválasztása esetén diétázni kezd.

Erre pedig elég nagy esély is mutatkozik, hiszen a legutóbbi mérések szerint – amennyiben Szentkirályi Alexandra visszalépne a jelöltségtől, amire jelenleg van esély – mindössze egyetlen százalékkal vezet a jelenleg is regnáló Karácsony Gergely Vitézyvel szemben.