2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Vizsgálják, hogy Orbán Viktorra vagy Magyar Péterre szavaznának-e a választók

2024.06.04. 21:02
Egy közvélemény-kutató cég telefonon érdeklődik arról, hogy a választók Orbán Viktor miniszterelnököt vagy Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét látnák-e szívesebben Magyarország élén.

Politikai témában végez telefonos közvélemény-kutatást az Amarone Kft., amely korábban Amarone Call Express néven vált ismertté. Nemrég a budapesti önkormányzati választásra fókuszálva Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid lehetséges visszalépését is mérték. Februárban szintén ez a cég érdeklődött arról, hogy mennyit ártott Novák Katalin, volt köztársasági elnök népszerűségének a pedofilbotrány.

Az Amarone Kft – állítása szerint – a kormánynak, pártoknak közvetlenül nem dolgozik, mégis a Fidesznek fontos témákat szondázzák visszatérően. A 444 cikke szerint az embereknek többek között olyan kérdésekre is válaszolniuk kellett, hogy

ORBÁN VIKTORT VAGY MAGYAR PÉTERT LÁTNÁK-E SZÍVESEBBEN MINISZTERELNÖKKÉNT.

Az Amarone callcenterese az alábbi kérdéseket is feltette: 

  • Önnek vagy a családjának mi a legaggasztóbb kérdés ma Magyarországon?
  • Szimpatikusnak tartja-e Donáth Annát, Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferencet, Toroczkai Lászlót, Orbán Viktort és Magyar Pétert?
  • A békét, a biztonságot vagy a Fidesz korrupciós ügyeit tartja fontosabbnak? 
  • Hova sorolják Magyar Pétert: baloldalinak, inkább baloldalinak, középen állónak, jobboldalinak, vagy következetesen jobboldalinak?

Mint írták, a hívás végén felajánlották a hívottaknak, hogy regisztráljanak a Telefonos Panel nevű oldalra, ahol további kutatásokban is részt vehetnek, amit utalványokkal jutalmaznak.