2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Bejutottunk Orbán Viktor kampányeseményére, ahol nagy bejelentést tett a miniszterelnök

DSC3618
2024.06.05. 15:21
Az Index egy dabasi rendezvényen tudta elkapni néhány mondatra a miniszterelnököt. A kormányfő az eseményen úgy fogalmazott: a kampány olyan, mint a bicikli, tekerni kell. A Fidesz több tízezer aktivistával készül, ahogy ők fogalmaznak, a valaha volt legnagyobb kampányhajrára.

Néhány nap múlva európai parlamenti és önkormányzati választásokat tartanak Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök is gőzerővel járja az országot, naponta több helyszínen is kampánygyűlést tart, hogy lelkesítse híveit a vasárnapi szavazás előtt.

A Fidesz elnöke szerdán többek között Dabason tartott fórumot, ahova az Index stábjának is sikerült bejutnia. Orbán Viktor itt, körülbelül ezerfős tömeg előtt arról beszélt, hogy ez most egy furcsa választás lesz, mert egyszerre kell helyi elöljárókat és európai parlamenti képviselőket is választani.

Orbán Viktor elmondta, 50 napja járja az országot, s Mint fogalmazott: a kampány olyan, mint a bicikli, tekerni kell.

A miniszterelnök szerint ez most másfajta választás lesz, mint két éve, mert ezúttal nem a bizonytalanok megszólítása a cél, hanem hogy a saját választóikat elvigyék szavazni.

Felhívással is élt a közönség felé:

A Békemeneten ismét kiderült, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje. De a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség. Ezért jön a valaha volt legnagyobb kampányhajrá, az Egymillió Találkozás Napja. Most szombaton, a vasárnapi választás előtti 24 órában, a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. Ebben a mozgósításban magam is részt fogok venni, mert a tét hatalmas. Háború vagy béke – erről döntünk. Szombaton jön tehát az Egymillió Találkozás Napja. Vasárnap pedig a választáson: Csak a béke, csak a Fidesz!

– jelentette ki Orbán Viktor.

Cikkünk után a miniszterelnök közösségi oldalán is közzétette üzenetét. 

A Fidesz elnöke szerint a baloldal azzal vádolja őket, hogy eltúlozzák a háborús veszély mértékét. Orbán szerint egy dolgot érdemes figyelembe venni ezzel kapcsolatban: hogy mi történt két év alatt.

A miniszterelnök hangsúlyozta, akkor a németek még arról beszéltek, hogy sisakokat kell küldeni az ukránoknak. És mit látunk most? Hát azt, hogy most az ukrán fronton német jelzésű tankokkal háborúznak.

Szerinte azonban nem csak Európában kell többségbe kerülnie a békepárti erőknek, az egyesült államokban is győzni kell, „mert a háborút onnan fűtik”.

Szerinte Amerikában most Donald Trump a béke embere, „ezért itthon annyit tehetünk, hogy szavazunk, az ottaniakért meg imádkozunk, hogy ő nyerjen”. 

(Borítókép: Tövissi Bence / Index)