2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Vitézy Dávid: Ma este nem fog kiderülni, hogy ki a következő főpolgármester, újraszámlálásra kerül sor

PAP 9756
Vitézy Dávid az LMP eredményváróján tartott sajtótájékoztatót a rendkívül kiélezett főpolgármester-jelölti versenyről. Vitézy Dávid kijelentette: újraszámlálásra kerül sor.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között elképesztően szoros a főpolgármester-jelölti küzdelem, 90 százalék feletti feldolgozottságnál sem lehet tudni, hogy melyikük lehet a befutó.

Vitézy Dávid azzal kezdte, hogy Budapest egy vibráló demokrácia az eredményeket látva.

Ma este nem fog kiderülni, hogy ki Budapest következő főpolgármestere, de ez egy óriási győzelem volt, megmutattuk, hogy van értelme, hogy Budapestről szóló programokkal, vízióval indítsunk el egy főpolgármesteri kampányt

– fogalmazott Vitézy Dávid, hozzátéve: több mint 22 ezer érvénytelen szavazat látszik, bárki vezet pár tucat szavazattal, arra, hogy meggyőző fölénybe kerüljön valamelyikük ma este, ami lezárja a folyamatot, nem kerül sor, egészen biztosan újraszámlálásra kerül sor.

Vitézy Dávid úgy látja, hogy van főpolgármester-váltó hangulat, majd elárulta: kereste Karácsony Gergelyt telefonon, de nem tudta elérni. Neki is azt akarta elmondani, hogy újraszámlálás előtt nem tudnak eredményt hirdetni.

(Borítókép: Vitézy Dávid. Fotó: Papajcsik Péter / Index)