Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Dávid-csillaggal, kipával kampányol a MIÉP-Jobbik-3Ú, de nem azért

2006.02.04. 17:00
A Magyar Igazság és Élet Pártja XIV. országos gyűlésén egyhangúan elfogadta a Harmadik út elnevezésű választási együttműködésről szóló határozati javaslatot.

"Isten hozta kedves valamennyiüket! Mindenek előtt hallgassuk meg a Himnuszt" - nyitja meg a MIÉP XIV. országos gyűlését az újpesti Ady Endre Művelődési Házban Győri Béla szóvivő.

A hangulat fokozása érdekében bemutatta a MIÉP és a Jobbik Harmadik út elnevezésű összefogásának egyik választási plakátját. Mindenkit megnyugtatott azonban, hogy semmi baja a kipával, csak az Európai Unióval vannak problémáik.

#alt#

A szóvivő köszöntötte majd sorra a mikrofonhoz szólította a gyűlés vendégeit, az összefogásban résztvevő jobbikosokat és kisgazdákat.

Ezt a kötést a sors akarta

Kovács Dávid, a Jobbik elnöke elmondta, ezzel a szövetséggel sikerült keretet teremteni a rendszerváltás befejezésének. "A Harmadik út nélkül nem lehet leváltani a most kormányzó koalíciót. És erre a Fideszt is rá kell döbbenteni." Mert ha az SZDSZ bekerül a parlamentbe, akkor megismétlődik a 2002-es tragédia.

A Jobbik-elnök hosszan idézett Németh Lászlótól, aki szerint megmaradásunk mindig egy kisebbségnek volt köszönhető, amelyik fenntartotta a veszélyérzetet a nemzetben. De a magyarok mára kisebbségbe kerültek saját hazájukban is, hiszen 2004. decemberberében az ország felmondta a magyarok szövetségét. A MIÉP azonban partnerre talált a Jobbikban, hogy megteremtsék 15 millió magyar egységét.

Réti Miklós, a kisgazdák "legitim elnöke" úgy vélte, a rendszerváltás óta eltelt 15 év tovább rontott sorsunkon. Eltűnt a nemzeti vagyon, nőtt az államadósság, idegen kézbe kerül a magyar föld, a gazdát nem védi semmi, "szabadon áramlik be Európa minden szennye, mocska", és a magyarság lassan "tetvektől lepetten fog saját országában végvonaglást végezni".

De még ha "orkánzik a mindenség is", a szövetség tagjai félreteszik az átkos széthúzást, és megfogják egymás kezét. "Ezt a szövetség mentheti meg Magyarországot. Ti vagytok a szövetség sója" - fordul a küldöttekhez, és mindenkit harcra hív, hogy 2010-ben aztán majd tényleg "nagyot tudjanak fordítani a történelem szekerének rúdján".

#alt#

A Csurka Istvánnal tárgyalásokat kezdeményező kisgazda főtitkár, Zsikla Győző pedig gyakorló gazdaként is érezte, szükség lenne azok képviseletére a parlamentben, akik most "ekével védik a haza földjét".

A Harmadik út miépes, jobbikos és kisgazda képviselőjelöltjeinek nevében Nemes Árpád, szekszárdi ügyvéd kapott szót. "Hatalmas feladat van a vállunkon" - mondta, ugyanis a média elhallgatása ellenére kell bejuttatni a parlamentbe az igazi keresztény oldalt, mely képviseli sorskérdéseinket. Megmenti a magyar földet, ami nemzeti szuverenitásunk fő kérdése. És megállítja a nemzetfogyást, megakadályozva, hogy a vidéki lakosság zsellérré és földönfutóvá váljon és így tartózkodjon a gyermekvállalástól.

A képviselőjelölt két egyházi énekkel búcsúzott a küldöttektől:

"Ne csüggedj el, kicsiny sereg,
Ha rád zúdul vad ellened,
Hogy végképp összetörjön"

"Fel barátim, drága Jézus zászlaja alatt, Rajta bátran, megsegít és győzedelmet ad!"

Az elnök ritkán reménykedik, de most igen

"2004. decemberében azt hittük, ennél lejjebb már nem lehet jutni" - kezdte felszólalását Csurka István MIÉP-elnök. De a kormány bebizonyította, hogy mégis lehet. "A mostani kampány például cirkusznak nem elég szórakoztató, kabarénak rossz, nemzetrontásnek viszont elég. A jóérzésű emberekben az a nézet alakul ki, hogy 'Ezek ellenségek'. Képtelenek lennének együttműködni vagy együtt kormányozni. De ez nem igaz, sok jel mutat arra, hogy a játék erre megy ki. Felfújják a bajokat, amelyek ugyan elég nagyok, hogy megindokolják összeborulásukat. Nehogy jönni tudjon egy új valóság, egy új dimenzió, mint például Lengyelországban. Az 1956-os forradalom 50. évfordulóján kötelesség lenne okulni a lengyel példából."

#alt#

A mostani kampányban egyedül a Harmadik út programjában van olyan gondolat, hogy a többség érdekét kell képviselni egy vékony kisebbség érdekeivel szemben. A média azonban elhallgatja a programot. "Elhallgatnak bennünket, mert félnek tőlünk. Jaj, de régen várok erre!" - sóhajt fel a pártelnök, aki elmondása szerint ritkán szokott reménykedni, de most tényleg úgy érzi, van remény visszajutni a parlamentbe. És a "parlamentbe kerülve nem mondunk le arról, hogy magyar családokkal népesítsük be a magyar földet".

A kialakuló kétpártrendszer nemzetidegen, és a kasztrendszer felé visz bennünket, ami Indiában már megszűnőben van. "Elitünk abból él, hogy mindent átenged a külföldieknek. És az ilyen alapkérdések el vannak függönyözve a magyar társadalom elől."

A Harmadik út nem ígér 18. havi nyugdíjat, de megmondja, miből lehet kiadásokra pénzt előteremteni. "Minden külföldi vállalkozás fizessen legalább annyi adót, mint amennyit a magyar vállalkozók. A magyar pénzt pedig, ameddig van, magyar felügyelet alá kell helyezni."

A mostani ígérgetésre maga az Európai Unió adja meg a felmentést, magyarázza a pártelnök. "Azt mondják, választások idején nem lehet a költségvetési hiányt csökkenteni. Most tessék hazudni, ami belefér, mi is ezt csináljuk! És még van képük kifogásolni, ha egy demokratikus választás nem olyan eredményt hoz, mint ami nekik tetszett volna."

#alt#
fotók: Huszti István

"Üdvözöljük erről a helyről a HAMASZ győzelmét - javasolja Csurka István. Talán valamennyit jóvá teszünk abból, hogy egy dán lap kifugurázta Mohamed prófétát." Egy bizonyos kör pökhendiségében azt hiszi, hogy belefér a sajtószabadságba mások meggyőződésének, hitének gyalázása. De nem ez a sajtószabadság. A sajtószabadság az lenne, ha közreadnák, ami itt elhangzik."

Csurka István szerint az Élet és Irodalom azért tárta fel épp most Szabó István és Paskai László ügynökmúltját, mert az SZDSZ a végét járja. "A nemzet gerincének megtörése a cél. Azt akarják bemutatni, hogy ilyenek vagytok. A legkiválóbbak is elbuktak az erkölcsi vizsgán. A Harmadik útnak az önmagával és a nemzettel szembeni kötelességén túl megvan az a kellemes kötelessége is, hogy az SZDSZ-t magunk mögé utasítsuk, mint tettük a soproni időközi választáson" - mondja a pártelnök, aki a Jobbik-elnöktől eltérően nem tart attól, hogy a liberálisok bejutnak a parlamentbe.

"Mindenki kezdjen el Bocskait csináltatni, mert Bocskaiban akarom bevonultatni a népet a parlamentbe" - fejezi be beszédét Csurka István.

A Harmadik út választási együttműködésről szóló határozati javaslatot az országos gyűlés egyhangúan elfogadta.