Géza
-11 °C
-4 °C

Ágh szerint Szilvásy a legcikisebb miniszter

2006.11.19. 12:20
Szilvásy György a kormány "legcikisebb" minisztere - mondta Ágh Péter, a Fidesz parlamenti képviselője a Miniszterelnöki Hivatal előtt vasárnap tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidelitas alelnöke úgy véli, hogy Szilvásy György tíz médiaszerepléséből kilenc "cikis" ügyről szólt, és a kancelláriaminiszternek utána hetekig magyarázkodnia kellett. Ágh felidézte a politikusnak az augusztus 20-i természeti csapás kapcsán tett nyilatkozatait, az október 23-án történtekről az illetékes parlamenti bizottság ülésén elhangzott anyag titkosítását, majd később egy részének feloldását.

A képviselő példaként említette azt az esetet is, amikor Szilvásy Györgyöt gyorshajtás miatt megállította egy rendőr. Ágh szerint kellemetlen, ha valaki a megengedettnél többel hajt, de még kellemetlenebb, ha az illető nem létező mentelmi jogára próbál hivatkozni, és később a rendőr tudatlanságával magyarázza a történteket.

"Ha valaki az állami vezetői igazolványát mutatja fel a rendőri igazoltatás során, akkor attól valami előnyt remél" - vélekedett az alelnök hozzátéve, az átlagemberek sem a könyvtári vagy a vasúti igazolványukat mutatják fel ilyenkor. A képviselő kitért arra is, hogy a kancelláriaminiszter korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üzlettársa volt.

Ezekben az ügyekben Szilvásy György hol az állam, hol pedig Gyurcsány Ferenc oldalán tűnt fel - mondta Ágh Péter, megjegyezve, hogy most a kormányzati negyed létrehozásán dolgoznak együtt. "Miközben megélhetési válságot okoznak, azon gondolkodnak, hogy kényelmes és tágas irodákat építsenek a kormány tagjainak, az állam pénzén" - fogalmazott a Fidelitas alelnöke.

Szilvásy György szerint a fideszes képviselő sajtótájékoztatója annyira alacsony színvonalú, hogy az elhangzottakkal nem kíván foglalkozni.