Hedvig
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Öt vízágyúból spriccelhet a rendőrség

2007.08.07. 13:46
Szerdán érkezik meg három új vízágyú a rendőrséghez, közölte az országos rendőrfőkapitány. A vízágyúkat nem csak a tömegrendezvények biztosítására használják, nemrég egy fővárosi tűznél is segédkeztek.

Szerdán három új vízágyút kap a rendőrség, az eddigi kettőt már felújították, így összesen öt vízágyúja lesz a rendőröknek, mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Az altábornagy közölte azt is, hogy vízágyúkat nem csak a tömegrendezvények biztosításakor használják fel, a közelmúltban egy fővárosi tűznél a víztartalékot hordták a vízágyúkkal a tűzoltóknak.

Az őszi budapesti zavargások idején a rendőrség több helyszínen is vízágyút vetett be. A két vízágyú közül az egyiket az MTV-székház ostromakor rongálták meg a tüntetők a Szabadság téren.

Garamvölgyi László, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője akkor azt mondta: mintegy 80 millió forintos kárt okoztak benne a tüntetők. Ez volt a szeptemberi zavargások során a rendőrségnek okozott kár közül a legnagyobb tétel. Az ezt követő tüntetéseken már festéket is raktak az ágyúba.

Októberben is több helyen vetettek be vízágyút, például a Rákóczi úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton is. Szintén használtak vízágyút a rendőrök március 15-én, az Andrássy úton a tüntetőkkel szemben.