Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Autó lesz az Amőba főnyereménye

2005.09.28. 09:23
Hol zajlottak a Fidesz korabeli kongresszusai? Hány független országgyűlési képviselő nyert mandátumot 1998-ban? Ki vezette az elnöki tanácsot 1948-ban? Többek között ilyen kérdésekre kell válaszolni a miniszterelnök által életre hívott Alapítvány a Modern Baloldalért új online kvízjátékán. A jól válaszolók itt legfeljebb egy mobiltelefont nyerhetnek, de az Amőbában, az alapítvány másik játékában autó lesz a főnyeremény.

Új online kvízjátékot indított polbeat néven az Alapítvány a Modern Baloldalért, az Amőba nevű baloldali társasjáték működtetője. Amint arról az Index is beszámolt, az alapítványt 100-100 ezer forintos alaptőkével Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető, Hiller István szocialista pártelnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hozta létre. Az alapítványt az Amőba nevű baloldali társasjáték létrehozására és működtetésére alapították, a játékhoz eddig már több mint nyolcezren csatlakoztak, tudta meg az Index Horváth Lóránt kuratóriumi elnöktől.

Elméleti feladatok

A játékban elméleti és gyakorlati feladatokat kell a játékosoknak megoldaniuk, legutóbbi feladataik között szerepelt például, hogy milyen területeket preferálnának a fiatalok a költségvetés tervezésekor, ha rajtuk múlna a büdzsé, illetve miről beszélnének, ha október 23-án - mint egy helyi képviselőnek - egy helyi rendezvényen kellene beszédet mondaniuk.

Az Amőba a komolyabb gyakorlati feladatok mellé létrehozta a némileg könyedebb kvízjátékát is, ahol azt tesztelhetik a játékosok, melyikük tájékozottabb a politikai és gazdasági élet területlén. A játékosok hatezer kérdéses adatbázisból kapják meg az aktuális tíz feladványt, amit egyszerre három felhasználónak kell megválaszolnia.

Mp3-lejátszó és notebook is nyerhető

A játékot az nyeri, aki a legtöbb helyes választ adta, így a legtöbb pontot gyűjtötte össze. A polbeat-en a csúcsnyeremény egy mobiltelefon lehet, viszont az Amőba játékán szinte minden aktív felhasználó nyer: itt a mobiltelefon a legkisebb nyeremény és autó a legnagyobb. De a megszerzett pontok beválthatóak mp3-lejátszóra, notebookokra, vagy éppen asztali számítógépre is.

A Nemzeti Konzultáción is autó volt a nyeremény
Az év elején indította Nemzeti konzultációját a nagyobbik ellenzéki párt. Bár eredetileg a fideszes akciónak is része lett volna egy interaktív online játék, ennek indítását végül csak bejelentette az Indexnek Orbán Viktor, de játék nem indult. A konzultációt viszont a Fidesz is nyereményakcióval igyekezett népszerűsíteni. A Nemzeti Konzultációs kérdőívet kitöltők között ugyanis egy VW Polot soroltak ki.