Judit
2 °C
7 °C

Feljelentették a MeH volt közigazgatási államtitkárát

2002.06.21. 16:10
A kancellária új vezetése feljelentette a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát, Bártfai Bélát, valamint a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetőjét jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.
A Miniszterelnöki Hivatal pénteken feljelentést tett Bártfai Béla, az Orbán-kormány volt miniszterelnöki hivatali közigazgatási államtitkára és Berkecz Jánosné, a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetője ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megállapítására - tájékoztatta Gál J. Zoltán kormányszóvivő közleményben az MTI-t.

A közlemény szerint az államtitkár és az ügyvezető munkaköri kötelezettségüket megszegve a rájuk bízott vagyonnal nem megfelelő gondossággal gazdálkodtak Berkecz Jánosné munkaszerződésének módosításakor.

- A MeH feljelentése mellett a Millenáris Kht. keresettel élt a Fővárosi Munkaügyi Bíróságnál, kezdeményezve a Berkecz Jánosnéval kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint 34,4 millió forint és kamatai megfizettetését - derül ki a közleményből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?