Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Feljelentették a MeH volt közigazgatási államtitkárát

2002.06.21. 16:10
A kancellária új vezetése feljelentette a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát, Bártfai Bélát, valamint a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetőjét jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.
A Miniszterelnöki Hivatal pénteken feljelentést tett Bártfai Béla, az Orbán-kormány volt miniszterelnöki hivatali közigazgatási államtitkára és Berkecz Jánosné, a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetője ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megállapítására - tájékoztatta Gál J. Zoltán kormányszóvivő közleményben az MTI-t.

A közlemény szerint az államtitkár és az ügyvezető munkaköri kötelezettségüket megszegve a rájuk bízott vagyonnal nem megfelelő gondossággal gazdálkodtak Berkecz Jánosné munkaszerződésének módosításakor.

- A MeH feljelentése mellett a Millenáris Kht. keresettel élt a Fővárosi Munkaügyi Bíróságnál, kezdeményezve a Berkecz Jánosnéval kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint 34,4 millió forint és kamatai megfizettetését - derül ki a közleményből.