Alfréd
-3 °C
3 °C

Távozása után is jutalmazta barátnőjét a főkapitány

2007.06.13. 09:10
Kapcsolódók (15)
Az évi normál jutalmazásként részesítette pénzjutalomban barátnőjét Bencze József országos rendőrfőkapitány még a VPOP rendészeti főigazgatótójaként, állította az Indexnek korábban a tábornok, a birtokunkba jutott adatok azonban ezt cáfolják. Bencze tábornok élettársa tavaly július 15-ei hatállyal távozott a vámőrségtől, a tábornok másnap még megjutalmazta Gy. Kittyt.

Néhány hónap alatt háromszor is jutalomban részesítette barátnőjét Bencze József országos rendőrfőkapitány, aki korábban a VPOP rendészeti főigazgatójaként főnöke is volt élettársának, számolt be az Index korábban az ügyről.

Saját keretéből jutalmazott Bencze

Az évi 3-4 normális jutalmazás keretében részesítette pénzjutalomban későbbi gyermekének édesanyját Bencze József vezérőrnagy, még a VPOP rendészeti főigazgatójaként, állította akkor az Indexnek nyilatkozva az új országos rendőrfőkapitány.


Az Index birtokába jutott újabb adatok azonban ennek ellentmondanak. A VPOP-nál negyedévente adható jutalom a munkatársaknak, e mellett a főigazgatók külön jutalomkeretükből bármikor díjazhatják beosztottjaikat. Bencze ebből az évi néhány milliós keretéből jutalmazta meg barátnőjét rövid idő alatt háromszor is.

Távozás után jutalom

Bencze József azt is állította korábbi nyilatkozatában, hogy amikor élettársával komolyabbra fordult a kapcsolata, rövid időn belül távozott is a testülettől. Csakhogy a most birtokunkba jutott dokumentumok szerint Gy. Kitty tavaly július 15-én távozott a testülettől, Bencze azonban másnap még beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréseképp megjutalmazta az éppen kapcsolatuk miatt távozó barátnőjét.

Bencze József országos főkapitány munkatársai útján azt üzente: elképzelhető, hogy távozása után kapott jutalmat barátnője, de szerinte ebben nincsen kivetnivaló, hiszen ő maga május 31-ével távozott a pénzügyőrségtől, de ő is fog még jutalmat kapni.

Korábban kiderült, hogy a jutalmazási ügyletről Veres János pénzügyminiszter is tudott, de abban nem látott kivetnivalót. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök viszont Bencze beiktatásán úgy reagált az ügyre, különbséget kell tenni pitiáner kisszerű támadások és jogos kritikák között.