Mátyás
-6 °C
1 °C

Gergényi helyettese váltja Gergényit

2007.06.05. 19:29
Tóth Gábor az új budapesti rendőrfőkapitány, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat új parancsnoka Nagy-Juhák István lehet.

A napilapok, az MTV, a TV2, az Info rádió mind-mind úgy tudják, hogy az országos rendőrfőkapitány Tóth Gábort, a BRFK jelenlegi bűnügyi helyettesét jelöli budapesti rendőrfőkapitánynak.

Az értesülést az érintett nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hangzott el a rádió műsorában. "Majd szerdán kiderül" - mondta Tóth Gábor.

A sorozatos rendőrségi botrányok miatt menesztett Gergényi Péter főkapitány utódjára a jelölést Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden nyújtotta át Takács Albert rendészeti miniszternek. Takács csak szerdán közli döntését.

Ugyancsak szerdán jelentik be, ki lesz a Rendészeti Biztonsági Szolgálat új parancsnoka. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a VII. kerületi rendőrkapitány lehet a rendőrség elit gárdájának új vezetője. Nagy-Juhák István közölte, nem tud a jelölésről. A rendőrkapitány szerint nincs semmiben döntés, és nem kapott felkérést, hivatalosan sem beszélt erről senkivel.

A Havaria press szerint az igazságügyi és rendészeti miniszter a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesét leváltotta. A szaktárca vezetője az ORFK vezetőjének kezdeményezésére vonta vissza Tóth László ezredes vezetői megbízatását, e hét szerdai hatállyal. A közbiztonsági főkapitány-helyettes vezetői megbízatását indoklás nélkül vonták vissza. Az igazságügyi és rendészeti miniszter az ezredes szolgálati viszonyának további rendezésével az országos rendőrfőkapitányt bízta meg.