Szilvia
5 °C
16 °C

Kormányváltás miatt zárva

2002.06.03. 13:14
A korábbi ígéretekkel szemben mégsem nyitott ki hétfőn a Millenáris Parkban az Álmok álmodói - világra szóló magyarok című kiállítás. A kiállításnak helyet adó Millenáris Kht-nak ugyanis nincsen aláírási joggal rendelkező vezetője, így a biztonsági őrök társadalmi munkában ténykednek és mindössze a hostesseknek van még két évig biztos állásuk a Millenáris Parkban. Gál J. Zoiltán kormányszóvivő szerint napokon belül kinyithat újra a tárlat, mert kinevezik a kht vezetőjét, aki a kiállítás újboli megnyitása melett tisztázhatja: mi történt a Millenárisra eddig fordított 15 milliárd forint közpénzzel.
Határozatlan időre becsukta kapuit a Millenáris Park legnagyobb látványossága az Álmok álmodói - világraszóló magyarok című kiállítása. Pénteken a parkot működtető kht szóvivője azzal magyarázta a hétfővel kezdődő kényszerszünetet, hogy nincs aláírásra jogosult vezetője a közhasznú társaságnak, a szerződések pedig május 31-ével csaknem minden alvállalkozóval lejártak. Így hétfőn már a büfé sem nyithatott ki jogszerűen és érvényes megállapodás híján a biztonsági szolgálat is "társadalmi munkában" látta el feladatait. Gál J. Zoltán kormányszóvivő pénteken azt ígérte, hamarosan megoldják a kiállítás további működtetését és azt valószínűsítette, nem kell bezárni a tárlatot.

Wermer teamje határozott a Millenáris berendezéséről?

A Magyar Hírlap szombati információi szerint egy magánemberekből álló "Team" döntött a Millenáris Park felépítéséről, a területén található kiállítás megtervezéséről, illetve a beuházás finanszírozási kérdéseiről. A csoport tárgyalásainak egy részét a Fidesz kampányban közreműködő Happy End Kft. Ervin utcai központjában tartották Wermer Andrásnak, a volt miniszterelnök nem hivatalos médiatanácsadójának vezetésével.

A lap úgy tudja: a team tagjai a Millenáris Kht-ben, illetve a beruházást végző Kisrókus 2000 Kft. vezetésében kaptak tisztségeket. Az ÁPV Rt. tulajdonában álló Kisrókus egyébként közbeszerzési pályáztatás nélkül lett kivitelezője a több mint 10 milliárdos beruházásnak.

Az iskolás csoportok is hoppon maradtak

A házban olyan kevesen dolgoznak, hogy még a vidékről jövő iskolás csoportokat sem tudják beengedni - mondták az Index érdeklődésére a tárlatot üzemeltető Millenáris Kht. közönségszervezési irodáján. - Véleményem szerint most nagyon nagy a fejetlenség a Miniszterelnöki Hivatalban, így nem várható, hogy ma kinevezik a kht. új vezetőjét - mondta a neve elhallgatását kérő közönségszervező.

Hostesszekből, biztonsági őrökből áll a maradék személyzet

Jelenleg csak a hostesszek és néhány biztonsági őr van a házban - tudtuk meg. A hostesscégnek hosszabb távú szerződése van a Millenárissal, a biztonsági őrök pedig annak reményében dolgoznak, hogy valaki majd csak kifizeti őket. Az összes többi alvállalkozó hétfőn nem dolgozik, mivel lejárt a szerződésük, és jelenleg nincs aki meghosszabbítsa. - Az alvállalkozók ígéretet kaptak a szerződéshosszabbításra, de ma még minden bizonytalan - mondta a közönségszervező, hozzátéve: az biztos, hogy ő nem fog itt tovább dolgozni, mert úgy látja, hogy a továbbiakban a kiállítás másról fog szólni, mint ahogy azt elképzelte.

Hamarosan újra nyilhat a kiállítás

Napokon belül újra fogadhat látogatókat a Millenáris Parkban lévő Álmok álmodói kiállítás - nyilatkozta az Indexnek Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Reményei szerint már kedden kinevezhetik a Millenáris Kht új ügyvezetőjét, aki megkötheti a kiállítás újranyitásához szükséges szerződéseket. E mellett az új vezetőnek tisztáznia kell az átláthatatlan tulajdoni viszonyokat, illetve azt,miként fordulhatott elő, hogy bár a park több mint 15 milliárd forintot kapott, pénzhiány állt elő, és emiatt bezárt az ott működő egyetlen kiállítás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?