Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kétezer ember tűnt el Újbudáról

2008.03.04. 20:34
A XI. kerület választóinak 2%-ától kézbesítetlenül jöttek vissza választási értesítők, ezért a helyi ellenzék a választási bizotsághoz fordul, tudta meg az Infó rádió. Egyelőre annyit tudni nem 2000-en, csak 500-an költöztek el a kreületből.

A helyi választási bizottsághoz fordul két fideszes és egy kereszténydemokrata választókerületi elnök, mert a XI. kerületben több mint kétezer választópolgárnak nyoma veszett, legalábbis a feladóhoz visszaérkezett postai küldemények szerint.

Eddig csak a szavazócédulák eltűnéséről szóltak a hírek, a főváros XI. kerületben azonban sokkal rejtélyesebb dolog történt, tudta meg az Infó rádió.

Kecskeméten kiderült, hogy nagyjából 1400 ember nem kapta meg a választási értesítőjét, mert egy postás, aki attól rettegett, hogy nem tudja időben kivinni azokat, valószínűleg elégette a hivatalos leveleket. Egy debreceni kollégája pedig 732 értesítőt ásott el a kézbesítés helyett.

Újbudán azonban nem a leveleknek, hanem a címzettjeiknek veszett nyoma. A kerületi önkormányzathoz 2160 értesítő érkezett vissza, mert a postások nem találták a tulajdonosaikat, mondta az Infó rádióban Kupper András, a kerületi Fidesz-frakció vezetője, aki emiatt a helyi választási bizottsághoz fordul.

A 2160 ember ugyanis az újbudai választásra jogosultak 2 százalékát teszik ki, így az érintettek távolmaradása már akár a népszavazás eredményét is befolyásolhatja. Mindössze 500 emberről derült ki, hogy a névjegyzék lezárulta után máshová költözött.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!