Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drágul a ferihegyi transzfer

2008.03.14. 20:31
Emelkednek a reptéri taxi tarifái szombattól Budapesten. A Zóna Taxi fuvarjaiért 300 és 800 forint közötti összeggel kell többet fizetni, attól függõen, hogy a fõváros melyik részébe megy az utas a ferihegyi repülõtérrõl.

A Budapest Airport (BA) jóváhagyta a Zóna Taxi új, 2008-ra érvényes díjstruktúráját, amely március 15-tõl érvényes, olvasható a BA pénteki közleményében. Nem változik az 1-es és a 2-es terminál közötti fuvar díja, 1600 forint marad. Az 1. zóna, azaz a reptérhez legközelebb esõ területek tarifája 300 forinttal emelkedik, így 3300 forintba kerül majd.

Ha a 2-es, még pesti kerületeket jelentõ zónába megy az utas, az eddigi 4100 forintnál 400-zal kell többet fizetne. A 3. zónába, tehát a belsõ budai területre történõ utazáskor 4200 helyett 4700 forint lesz a tarifa. A Buda külsõ kerületeibe, tehát a 4-es zónába utazóknak 800 forinttal kell többet fizetniük szombattól, így 5100 forintért juthatnak el a reptérrõl Budapest ezen részeire.

A Budapesti Airport pénteki közleménye csak a reptérrõl a városba történõ utazás tarifáit tartalmazza, a társaságnak nincs információja arról, hogy nõnek-e szombattól a Zóna Taxi árai, ha valaki a városból utazik a ferihegyi reptérre ezzel a taxitársasággal.

A Független Hírügynökség érdeklõdött péntek este a Zóna Taxi diszpécserszolgálatánál is, de ott még nem tudtak információt adni arról, hogy változnak-e a tarifák akkor, ha valaki a városból a repülõtérre szeretne utazni.

A Zóna Taxi 2006-ban nyerte meg a ferihegyi taxiszolgáltatásra kiírt tendert.