Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Esőnapok miatt csúszik a kátyútlanítás

2005.05.24. 14:20
Kétszáz körülire szorítja vissza a főváros vezetése a nagyobb budapesti utakon található kátyúk számát, ám a korábban beígért május 31. helyett az esős napok miatt csúszásokra lehet számítani, értesült az Info Rádió.

Az esős napok miatt nem tudja tartani a budapesti kátyúk eltűntetésével kapcsolatos ígéretét Vajda Pál városüzemeltetési főpolgármester-helyettes.

Vajda az Info Rádiónak azt nyilatkozta, korábbi ígérete, miszerint május 31-ig eltűnnek a kátyúk az ezer kilométeres fővárosi úthálózatról az esős napok miatt nem tud teljesülni. Az alpolgármester elmondta, az új határidő "május 31. plusz az esős száma", ekkorra 200 körülire tudják szorítani a kátyúk számát.

Az alpolgármester elmondta, jelenleg 40 brigád dolgozik a fővárosi utakon, kapacitásuk naponta 5000 négyzetméter kátyú. Vajda az Info Rádiónak beszámolt arról, hogy ilyen ütemben az ő hivatali ideje alatt még nem javították a fővárosi utakat.

Vajda szerint jelenleg 700 olyan kátyú van a fővárosi önkormányzat alá tartozó úthálózaton, amely zavarja a forgalmat, az autósokat irányváltásra kényszeríti.

Az ígéret

Az alpolgármester februárban ígérte meg, hogy május végére eltüntetik a kátyúkat. Optimizmusának az adhatott alapot, hogy az idei fővárosi költségvetésben kiemelten kezelték a kátyúkat, amire idén rekordösszeget, 1,65 milliárd forintot fordítanak.

Nem véletlenül: felmérések szerint a lakosságot leginkább a budapesti utak rossz állapota foglalkoztatja, amelyek átlagéletkora a normálisnak számító húsz helyett 39 év.

A projekt kivitelezését idén nem csak az Fővárosi Közterület Fenntartó Rt. végzi, a főváros májusban kiírt pályázatán négy alvállalkozó 305 millió forintért vállalta el a kátyúzást, amelyet négyzetméterenként 7200-7350 forintos áron végeznek.

Az idei ígéretek szerint a főváros 12-13 milliárd forintból 48 út, valamint a 13 alul- és felüljáró felújítását végzi el.  • Vennék
  • Hírek