Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menjenek harminccal a fővárosi autósok

2005.02.25. 12:21
"Legyenek kedvesek az autósok 30 kilométer per órás sebességgel közlekedni" - mondta péntek reggel a KlubRádióban egy kátyúügyi illetékes a fővárosi önkormányzattól. Konyári Zsófia, aki szerint a tömegközlekedés is jó opció, az Indexnek azt mondta, kijelentése nem borzolhatja a kedélyeket, mivel a főváros sokat költ a kátyúk okozta károk kifizetésére.

Harminccal kellene vezetnie a budapesti autósoknak az utak rossz állapota miatt, mondta a KlubRádió reggeli műsorában egy kátyúügyi illetékes a fővárosi önkormányzattól.

"Legyenek kedvesek az autósok 30 kilométer per órás sebességgel közlekedni" - fogalmazott a főpolgármesteri hivatal út-műtárgy alosztályvezetője. Konyári Zsófia hozzátette: "Mondjuk az egy jó ötlet, hogy használják a tömegközlekedést."

Konyári az Indexnek is megerősítette, valóban megoldásnak tartaná a csökkentett sebességet, hiszen a kátyúk igen balesetveszélyesek. Mint mondta, ominózus mondata egy, az utak rossz állapotáról szóló általános beszélgetésben hangzott el.

Sok pénzt szánnak rá

Az alosztályvezető nem gondolja, hogy kijelentésével felkorbácsolná a kedélyeket, mivel szerinte a fővárosi önkormányzat az egyetlen, aki tisztességesen kifizeti a kátyúk miatt keletkezett károkat, évente kétszázmillió forintot fordítva erre a célra. Egyes vidéki önkormányzatok Konyári Zsófia tapasztalatai szerint nem is hallottak erről a kötelezettségről.

Kérdésünkre válaszolva az alosztályvezető azt mondta, természetesen a fővárosi önkormányzat kötelessége a felügyelete alá tartozó utak karbantartása.