Valér
4 °C
8 °C

A főváros perelne a Lágymányosi híd rossz állapota miatt

2005.10.27. 15:40
Szavatossági perek indulhatnak a Lágymányosi híddal kapcsolatban, tudta meg az InfoRádió. A főváros hivatalosan is benyújtotta helyreállítási igényét a híd foszladozó festékborítása és a kidőlt támfalak miatt a kivitelezőknek, ám a szavatosság érvényesítése már évek óta húzódik.

Másfél évvel a tízéves szavatossági idő lejárta előtt a főváros hivatalosan is benyújtotta szavatossági igényét a Lágymányosi híd festése és rozoga támfalai miatt, adta hírül az InfoRádió. Csordás Mihály, a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályának vezetője elmondta, hogy az eddigi egyeztetések nem hoztak sikert, ezért ha továbbra sem lesz eredmény, a főváros szavatossági pert indít:

"Mikor több év telik el egy munka után, nehéz bizonyítani, hogy milyen okok miatt vált hiányossá például egy festés. Mindenki keresi a kifogásokat, miért nem kell megcsinálni. Ha viszont az összes egyeztetés eredménytelen lesz, bírósághoz kell fordulnunk."

Megszűnt a kivitelező cég

Csordás Mihály közölte, hogy a leomlott támfallal ugyanaz a helyzet, mint a festéssel, de egy kicsit bonyolultabb. A cég, amely annak idején alvállalkozóként egy új technológiával építette a híd támfalait, jogutód nélkül megszűnt. Ezért a főváros nem tehetett mást, minthogy a fővállalkozónak nyújtotta be az igényt.

Csordás Mihály nem emlékszik olyan esetre, hogy a főváros ilyen komoly beruházás esetében szavatossági pert indított volna, ezért az esetleges majdani ítélet mindenképpen precedensértékű lesz.