Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

8000 és 9500 forint között lehet a BKV-bérlet jövőre

2007.11.06. 17:04
11-12, 17-18 vagy akár 22-25 százalékkal drágulhatnak jövőre a BKV tarifái. A három változatról jövő héten tárgyal a fővárosi kabinet, értesült az Infó rádió. Felvetődött még, hogy bevezetik a csúcsidei és a hétvégi bérletet, valamint hogy az éjszakai járatokra ne legyen érvényes a normál bérlet.

A BKV három változatot dolgozott ki a jövő évi tarifaemelésre az Infó rádió értesülései szerint. A változatokat egy előkészítő anyag tartalmazza, amelyet még a BKV igazgatósága és a főváros vezetése is megtárgyal, mielőtt a november végi közgyűlés elé kerülne.

A koncepció szerint jövő évtől 11-12 százalékkal, 17-18 százalékkal vagy 22-25 százalékkal drágulnának átlagosan a jegyek és a bérletek.

A dolgozói bérlet ára a jelenlegi 7350 forintról 8000, 8500 vagy 9500 forintra drágulhat. Felvetődött olyan elképzelés, hogy a felsorolt bérletárak egy úgynevezett csúcsidei bérletre vonatkoznának, emellett lenne kedvezményes árú hétvégi és csúcsidőn kívüli bérlet.

Szintén felmerült az előkészítés során, hogy az éjszakai buszjáratokra ne legyen érvényes a normál bérlet. A koncepcióról még több körben döntenek, a fővárosi kabinet várhatóan a jövő hét elején tárgyalja az elképzeléseket, ezt követően a városüzemeltetési bizottság határoz az ügyben, végül a fővárosi közgyűlés mondja ki a döntő szót november végén.

40 buszvonal szűnhet meg jövőre

A városvezetés elé kerülhet első olvasatban a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó paraméterkönyv is. A menetrendi változások között van olyan elképzelés, ami mintegy 40 buszvonal megszüntetését javasolja. A menetrendről a következő héten dönthet a városüzemeltetési bizottság, ezt a kérdést a fővárosi közgyűlés nem tárgyalja.

Az Infó rádió megkereste Regőczi Miklóst, a BKV kommunikációs igazgatóját, aki azt mondta, hogy az előkészítő anyagok még nincsenek olyan fázisban, hogy a cég beszámolhatna róla.