Erzsébet
1 °C
4 °C

A HÉV-tarifák módosításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés

2007.05.31. 17:58
Minimális többséggel fogadták el az SZDSZ és az MSZP városatyái csütörtökön a Fővárosi Közgyűlésben a HÉV-tarifák módosítását. Bizonyos jegytípusok olcsóbbak lesznek, de a rövidebb utazásokért többet kell fizetni a jövőben.

Egy nemrég elfogadott kormányrendelet alapján a BKV járművein is ugyanolyan tarifák lesznek ezután, mint a Volán-buszokon és a MÁV-járatokon. A változtatás után a rövidebb távokon, 5-10 kilométeren belül drágul a HÉV, 15 kilométer felett több-kevesebb díjcsökkenés lesz.

A jegyek ára 5 kilométeren 90-ről 125-re emelkedik, 30 kilométeren viszont 540-ről 450-re csökken. Mindez a három közlekedési vállalat, a MÁV, a Volánbusz és a BKV tarifáinak egymáshoz igazítása miatt történik majd.

Az MTI szerint az agglomerációs BKV-buszoknál az öt kilométeres bérlet ára kissé csökken, a 10 kilométeres némileg drágább lesz. Az Index információi szerint a környéki buszokon is bevezetik a helyközi jegyeket, méghozzá teljes árú, 50 és 90 százalékos változatban.

A teljes árú jegyek 5 kilométeres utazásnál 125 forintba kerülnek majd, 10 kilométernél 200 forintba. A kedvezményes jegyek 62és 12 forintba kerülnek (5 kilométeren), illetve 100 és 20 forintba (10 kilométeren).

Az MTI szerint Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes javaslatára a városüzemeltetési bizottság módosító indítványát elutasítva, a kormánypárti többség úgy döntött, hogy ezután 300 forintért lehet jegyet venni a BKV járművezetőitől. A főváros januárban emelte 260 forintra a jegy árát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?