Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ mégse sietné el Aba menesztését

2006.11.21. 07:08
December tárgyalhat a közgyűlés Aba Botond, a BKV vezérigazgatójának menesztéséről. Fordulat mutatkozik ugyanakkor a koalíciós pártoknak a távozás időpontjáról alkotott elképzeléséről, írja keddi számában a Magyar Hírlap.

Az MSZP már decemberben menesztené a közlekedési cég vezérét, mert jövő májusban lejáró szerződése miatt feltételezhetően gyengén lépne fel a januári bértárgyalásokon.

Változott azonban az SZDSZ álláspontja a lap szerint, a liberálisok nem menesztenék május előtt, mert úgy többmilliós végkielégítést kéne neki fizetni.

Demszky Gábor budapesti főpolgármester regnálása óta először támadta nyilvánosan a BKV-vezért, amikor nyáron a cég befuccsolt a 4-6-os villamosvonal felújításával, illetve az új Siemens Combino villamosok üzembe helyezésével.

A Hírlap információi szerint a közlekedési cég vezetői posztjának betöltésére két név is felmerült: az Moskovits Péteré, aki a főváros pénzügyi bizottságának korábbi elnöke volt, a másik Kovács Leventéé, aki a XI. kerület metróbiztosa volt.

Az új BKV-vezér feladata a cég anyagi helyzetének stabilizálása lenne, jelenleg ugyanis már 62 milliárdos adósságterhet cipel, amit egyébként két év alatt halmozott fel.

Azt egyelőre nem tudni, szó lesz-e a BKV nagy reformjáról, vagy csupán kisebb kiigazításokra kerül sor, és a kiadás-bevétel mérlegét a járatok számának csökkentésével, vagy a jegyárak emelésével akarják - mint az elmúlt másfél évtizedben mindig - visszabillenteni.

Egyes hírek szerint a BKV átalakítására a XI. kerületi polgármester, a szocialista Molnár Gyula szervez csapatot. A budapesti pártelnök konkrét elképzeléseket még nem osztott meg senkivel, de nem zárta ki a jegyáremelés, illetve a szolgáltatások színvonalának csökkentését sem a BKV-nál.